Nieuws/Vrouw
1619286
Vrouw

Leonie kreeg 2 kinderen met een homoseksuele vriend

Toen Leonie Kragt (44) op een dag besefte dat ze tóch moeder wilde worden, had ze geen partner die die wens deelde. Nadat die relatie stukliep op haar kinderwens, werd ze door een vriendin gekoppeld aan de homoseksuele Frank. Hij had dezelfde wens. Inmiddels hebben ze twee zoons van 5 en 3 jaar.

„Jaren geleden was ik met mijn toenmalige vriend op vakantie in India. We hadden het al vaak over kinderen gehad en hadden samen besloten geen kinderen te willen. Maar daar besliste ik, van het ene op het andere moment, dat ik toch moeder wilde worden.

Einde relatie

Toen bleek dat het vaderschap voor mijn toenmalige vriend een no go bleef, betekende dat het einde van onze relatie, zo sterk was mijn wens. Ik was 36 toen we uit elkaar gingen. Daar stond ik dan: mét kinderwens, zonder man.

Ik ging op zoek naar mogelijkheden. Ik bezocht bijvoorbeeld workshops van Barbara Lammerts van Bueren. In september gingen we uit elkaar en in november zat ik bij die workshops. Zo graag wilde ik dit.

Lege spermabank

Ik kwam tot de conclusie dat ik dit alleen ging doen. Ik ging langs bij de spermabank, maar die is tegenwoordig zo goed als leeg. Er is een enorm tekort aan sperma. In ruil voor mijn eicel kon ik bovenaan de wachtlijst komen. Ik was inmiddels 37 dus daar was ik al te laat voor.”

Lees het hele verhaal op VROUW: „Was er niet iemand in mijn omgeving die in dezelfde situatie zat?”