Vrouw/Praat Mee
1621135139
Praat Mee

Moederdag op school afschaffen?

Een Belgische school heeft drie dagen voor het weekend een e-mail gestuurd aan alle ouders dat er op school geen aandacht meer aan Moederdag wordt besteed. Uit respect voor andere culturen en de diversiteit binnen gezinnen worden er geen cadeautjes meer geknutseld.

De directie van Singelijn, een basisschool in een Brusselse deelgemeente, stuurde ouders deze week een e-mail waarin wordt verteld dat de kinderen geen cadeautjes voor Moederdag zullen maken dit jaar. Uit respect voor de grote variatie aan culturen en levensstijlen die op de school vertegenwoordigd zijn, schaft de school de traditionele Moederdag af.

De school, die trots is op haar diversiteit, doelt met name op gezinnen met gescheiden ouders, gezinnen met twee moeders of twee vaders en gezinnen waarin de vader of moeder ontbreekt. Om dezelfde reden zullen de kindjes van de school ook voor Vaderdag niet meer gaan knutselen.

Verontwaardiging

De brief heeft tot een storm van verontwaardiging geleid. In een reactie liet de directeur aan de krant Het Laatste Nieuws weten, dat zij niet had gedacht dat dit besluit zoveel emotie zou oproepen.

Praat mee

Wat vind jij van het besluit? Vind je het goed dat scholen rekening houden met andere gezinsvormen? Of vind je dat er gewoon moet worden geknutseld voor Moederdag? Hoe gaat de school van jouw kinderen er mee om? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.