Nieuws/Vrouw
1622023253
Vrouw

De gender reveal party van Linsey liep net even anders...

Linsey en haar verloofde

Linsey en haar verloofde

Roze confetti knalt door onze woonkamer, het liedje My Girl van The Temptations wordt gedraaid en tranen rollen van zo’n zestig man over hun wangen van geluk. "We krijgen een dochter!" Toch?

Linsey en haar verloofde

Linsey en haar verloofde

Ik liep van de week nog op te scheppen dat ik nog nooit het geslacht fout heb gehad" vertelt de echoscopiste tijdens onze second opinion-echo. "Nou, neem dat maar terug" zeg ik tegen haar.

Pretecho

16 weken was ik zwanger, toen mijn verloofde en ik een afspraak hadden voor de geslachtsecho. 50 euro betaal je daarvoor. Het is immers geen medische - maar een pretecho. "Als je het geslacht van je kind wilt weten, kan dit vanaf 14 weken zwangerschap" staat vermeld op de site van het echocentrum.

Om het spannend te houden lieten we de uitslag van het geslacht in een envelop stoppen zonder dat de echoscopiste aan ons zou vertellen of ik een jongen of meisje in mijn buik draag. Mijn schoonzusje wilde ons namelijk verrassen met een zogeheten gender reveal party. 'Hartstikke leuk', dachten wij. Ook weer een smoes voor een gezellig feestje!

Voorgevoel

We waren maanden bezig met het voorbereiden van het feest. "Heb je een voorkeur voor het geslacht?" Deze vraag is mij zó vaak gesteld. "Nee" was dan mijn antwoord. Ik mag God op mijn blote knieën bedanken als ons kindje gezond is!

Maar een voorgevoel hadden mijn verloofde en ik wel: een meisje. Waarom? Geen flauw idee, het is tenslotte maar een gok. Maar toch waren wij er heilig van overtuigd. Helemaal nadat mevrouw bij het echocentrum zich versprak met 'ze' toen ze ons de gesloten envelop met de uitslag erin overhandigde.

Gender reveal party

Gender reveal party

20 wekenecho

We zijn nog geen 4 weken verder en een dag voor ons gender reveal-feestje. Mijn verloofde en ik zijn nogmaals op bezoek bij de praktijk voor een van de belangrijkste echo’s tijdens je zwangerschap: de 20 wekenecho. Dit keer bij een andere dame. Ook mijn moeder is mee, waar ik achteraf héél blij mee ben.

Voor zover we kunnen zien en weten is ons kindje kerngezond. We springen een gat in de lucht van geluk! "Is het een idee dat jij óók de uitslag van het geslacht in een envelop stopt?" vraagt mijn moeder achteraf aan de echoscopiste. "Gewoon voor de zekerheid. Je weet maar nooit!" zegt ze er nog lollig achteraan. Zogezegd, zo gedaan.

Honderden euro's

Ons hele huis is omgetoverd tot een blauw met roze paleis. Van hapjes en drankjes tot zelfs mijn haar, nagels en outfit. Uren en honderden euro’s aan decoratie en catering.

Zo’n zestig man aan familie en vrienden staat vol spanning in onze woonkamer te wachten op de grote onthulling van mijn schoonzusje: het geslacht van onze baby. Zij is overigens, samen met de twee echoscopisten, de enige persoon die de uitslag weet.

Geslacht

Mijn schoonzusje verschijnt op een groot scherm in onze woonkamer. We hebben live contact via FaceTime omdat zij op dat moment in het buitenland zit. Voorkeur voor het geslacht of niet, het is toch een spannend en speciaal moment.

Alle camera’s zijn op ons gericht en de eerste deuntjes van het liedje My Girl galmen door de ruimte. Het duurt een paar seconden voordat het bij iedereen doordringt en we zingen tot slot allemaal mee: My girl, talkin’ ‘bout my girl!

Jongen

Een roze confettikanon knalt over ons heen en iedereen begint te juichen. Ik vind het een magisch moment om met z’n allen te delen en mijn zwangerschapshormonen slaan op hol.

"Oh ja, hier heb je die envelop nog van de 20 wekenecho van gisteren" zegt mijn moeder lacherig en gaat vervolgens, net als iedereen, weer verder met feest vieren. Ik sta op dit moment alleen en open de envelop en ik lees: "Gefeliciteerd, een jongen!"

Tip van Linsey: "Organiseer je een gender reveal party? Laat het geslacht dan dubbel checken. Of organiseer het gewoon niet..."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een opmerkelijk verhaal kwijt?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.