Vrouw/Praat Mee
1624135020
Praat Mee

Dader of slachtoffer... Hoe (on)schuldig is Neymar?

Daadwerkelijk een verkrachting of een ordinaire valstrik? Dat is de vraag die de Braziliaanse politie bezighoudt nadat een vrouw aangifte deed tegen voetballer Neymar (27), één van de huidige sterspelers van Paris Saint-Germain.

Om zijn onschuld te bewijzen, plaatste de geboren Braziliaan een openhartige video op Instagram, waarin hij complete WhatsApp-gesprekken deelt, inclusief pikante foto’s die de vrouw hem appte. Daarmee heeft hij zich echter alleen nog maar verder in de nesten gewerkt, aangezien er op het ongevraagd delen van dit soort beelden in Brazilië een gevangenisstraf staat. De video is inmiddels verwijderd van zijn pagina, maar de beelden dwalen nog op internet rond.

Onvrijwillige seks

Neymar zegt in de video dat hij zich genoodzaakt voelt om de intieme informatie te delen om hiermee zijn onschuld te bewijzen. Volgens hem is hij slachtoffer worden van een vooropgezet plan met het doel hem af te persen.

Hij zegt dat hij inderdaad een 'relatie' met de vrouw heeft gehad en geeft toe dat hij haar hiervoor speciaal vanuit Brazilië naar Parijs liet overvliegen, waar hij op dit moment speelt voor Paris Saint-Germain. Dat er sprake was van onvrijwillige seks ontkent hij daarentegen stellig.

Kamer 203

De WhatsApp-berichtjes laten inderdaad weinig aan de verbeelding over. Zo zegt de vrouw onder andere: 'Ik tel eigenlijk voor vier vrouwen. En alle vier willen ze je bevredigen'. En, als ze eenmaal haar hotelkamernummer met hem heeft gedeeld' appt ze: 'Kom maar binnen en bespring me meteen'. Wat er daarna precies gebeurde in kamer 203, weten vooralsnog alleen Neymar en zijn nog onbekende landgenote.

Wel blijven de twee elkaar in de dagen erna nog berichtjes sturen - 'De vorige keer was nog rustig. Je hebt nog 3 dagen om deze te leren kennen', schrijft ze bij een foto van haar billen. Ze vraagt zelfs nog of Neymar een souvenir wil meegeven voor haar zoontje, voor ze naar huis vliegt. Uit niets blijkt dat de sfeer tussen de twee is bekoeld.

Verkrachting

Maar eenmaal weer geland in haar vaderland deed de vrouw opeens aangifte van verkrachting. Ze beweerde daarvoor eerder te aangeslagen te zijn geweest. Volgens haar was de voetballer dronken en agressief geweest en liet hij haar 'emotioneel gebroken' achter.

Een sterk staaltje acteerwerk, met het doel de topvoetballer een paar van zijn miljoenen te ontfutselen? Of de zoveelste #MeToo-affaire van een celebrity die zich onschuldiger voordoet dan hij in werkelijkheid is? En stel dát de vrouw de verkrachting heeft verzonnen, geeft dit Neymar dan het recht om haar naaktfoto’s met de hele wereld te delen? Hopelijk brengt het onderzoek van de Braziliaanse politie opheldering over de zaak.

Praat mee

Wat is jouw mening over deze kwestie? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.