Nieuws/Vrouw
1627852
Vrouw

'Wie zijn de heren van VI om te bepalen wat normaal is en wat niet?’

Boosheid over de actie van voetbalanalist René van der Gijp, die in VI aanschoof als Renate in een jurk en met pruik op. Journalist Suzanne Mensen: 'Hier spreek je je respect voor uit of je houdt gewoon je mond.'

De poging van René van der Gijp om een grap te maken over VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck, schoot mij in het verkeerde keelgat.

Eerder deze week maakte Van Spilbeeck bekend verder door het leven te gaan als vrouw, genaamd Bo. Een keuze die niet van de ene op de andere dag gemaakt is. Een keuze die een grote impact heeft op het dagelijks leven van Van Spilbeeck, gezin en carrière. Iets waar hoogstwaarschijnlijk veel slapeloze nachten aan vooraf zijn gegaan. Een ingrijpende beslissing waar Van Spilbeeck een zichtbaar gelukkiger mens door is geworden. Dat was overduidelijk te zien toen ze aanschoof aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Daar deed Van Spilbeeck haar verhaal.

Renate van der Gijp

Van der Gijp schoof op zijn beurt als Renate van der Gijp aan in het televisieprogramma Voetbal Inside, met een pruik op en een jurk aan. Zijn mede-presentatoren gierden het uit van de pret en hoewel Johan Derksen tussen neus en lippen nog liet vallen dat het wel heel slechte satire was, zei hij ook 'dat we niet net moeten doen alsof het normaal is'. Doelend op Van Spilbeeck.

We moeten niet doen alsof dit normaal is? Pardon? Wie zijn de heren van VI om te bepalen wat normaal is en wat niet?

Ik vind het ronduit walgelijk dat deze heren zo omgaan met een kwetsbaar onderwerp als transseksualiteit en transgenders.

Lees verder op VROUW: ’Deze hele kwestie toont ook weer aan hoe slecht het ervoor staat met de acceptatie van transseksualiteit en transgenders.’