Vrouw/Opgebiecht
1630313738
Opgebiecht

'Mijn smetvrees verpestte onze vakantie'

luxe safaritent

luxe safaritent

Vakantieaccommodaties.. Ik vind ze vies! Van dat superabsorberende matras waarop al 1800 mensen vóór jou hebben geslapen tot de pannen en de wc. Om nog maar te zwijgen over gemeenschappelijk sanitair op campings... Ik probeer mijn smetvrees opzij te zetten voor mijn gezin - mijn man en kinderen genieten immers wel van vakantie - maar ook dit jaar was het geen succes.

luxe safaritent

luxe safaritent

Smetvrees, zo noem ik het. Dat is het geloof ik niet echt hoor, want dan wil je alles dwangmatig poetsen en dat doe ik niet. Thuis houd ik alles goed fris, maar niet op een overdreven manier. Maar buiten de deur vind ik alles vies. Ik ben vies van andere mensen en hun gewoontes. Vooral op vakantie is dat best een probleem.

Gemeenschappelijk toiletgebouw

Dit jaar hadden we een luxe safaritent gehuurd op een 'glamping' in eigen land. Leuk voor de kinderen, vond mijn man. Hij had gelijk; ze hebben heerlijk buiten gespeeld en genoten.

Zelf trok ik het nog net, omdat het niet 'echt' kamperen was; we hadden eigen sanitair. Je krijgt mij echt voor geen goud in een gemeenschappelijk toiletgebouw. Dat vind ik zó vies.

Jeuk en bedwantsen

Eigenlijk viel de safaritent me mee. De badkamer en wc blonken toen we aankwamen. De bedden zagen er goed uit. Maar toch gebeurde er wat me elke keer op vakantie gebeurt: ik kreeg jeuk en lag wakker.

Op vakantie heb ik daar altijd last van. Vooral over de bedden maak ik me druk. De gedachten aan al die mensen die eerder in het bed hebben geslapen, en wat ze daar allemaal hebben uitgespookt.

Dekbedden

Seks, vieze voeten, bedplassen... En het beddengoed wordt misschien wel gewassen, maar met een matras gebeurt vast niet veel. En zouden de dekbedden of dekens eigenlijk wel gewassen worden? Vast niet!

Onlangs heb ik gelezen dat bedwantsen weer helemaal terug zijn: ze springen van het beddengoed op je koffer en voor je het weet heb je thuis ook beestjes waar je haast niet meer vanaf komt. Door dat idee kan ik op vakantie haast niet slapen.

Fles chloor

Ook banken en stoelen vind ik verdacht: wie weet heeft daar wel iemand met z’n blote kont op gezeten? Dat los ik op door op een badhanddoek te gaan zitten, maar toch voelt het niet prettig. Ook omdat mijn man me dan een idioot vindt. Zijn gezicht spreekt boekdelen.

Voor de wc had ik een fles chloor meegebracht en daarmee heb ik ook de douchecabine gepoetst, maar ondanks dat ging ik me elke dag viezer voelen. Ook omdat de kinderen veel op blote voeten liepen en met die modder- en graspootjes zo de safaritent in renden.

Pieskikkerbadje

Een paar keer doken ze in ons bed met die vieze voeten. Dan ben ik echt woest. Net als die keer dat mijn man een schone badhanddoek op het deksel van de wc had gelegd. Dan maken we ruzie.

Met mijn oudste zoon van 6 had ik veel conflicten omdat hij het stom vond dat hij elke avond van mij moest douchen, en tussendoor zijn voeten schoon moest maken. Mijn man baalde ervan dat ik liever niet mee wilde naar het zwembad. Maar die vieze, natte vloeren en dat pieskikkerbadje... Ik krijg er rillingen van.

Koken

Ook koken is best een probleem op vakantie. Ik doe het pas als ik eerst al het keukengerei grondig heb afgewassen. En dan nog moet ik er niet te veel bij nadenken. Waardoor mijn man opnieuw geïrriteerd raakt. 'Mens, ontspan je eens beetje, we zijn op vakantie' zegt hij dan. Maar ik was gewoon anderhalve week totaal uit mijn doen.

Verder vind ik het wel leuk hoor, die vakanties. Vooral de uitstapjes met z’n vieren: lekker toeren, dingen bekijken, ijsjes eten, naar een pretpark met de kinderen. Maar dat vieze gevoel vreet wel energie.

Opgeruimd en afgespoeld

Ik was dan ook blij toen we vorige week thuiskwamen. Ben onder de douche gesprongen en heb alles opgeruimd en afgespoeld. Onze handdoeken heb ik twee keer gewassen in de kookwas. De tandenborstels en plastic slippers die mee waren, heb ik weggegooid. Pas nu ik me weer schoon en fris voel, kan ik een beetje ontspannen.

Mijn zoon zei vanmorgen dat hij ook een keer in een 'echte' tent wil slapen. Zo'n geval dat je zelf met haringen in de grond vast slaat. Dan moeten we douchen en naar de wc in het gemeenschappelijke toiletgebouw. Ik moet er niet aan denken. Gelukkig duurt het weer een jaar voordat ik ermee moet dealen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.