Vrouw/Seks & Relaties
1630941247
Seks & Relaties

'Mijn vriend heeft een geheim Facebook-account'

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks opvallende, leuke, moeilijke en soms ook pijnlijke problemen.

Lieve Sabine,

Recent heb ik (26) ontdekt dat mijn vriend (32) een geheim Facebook-account heeft. Hij heeft zichzelf een andere achternaam gegeven en in zijn relatiestatus staat dat hij single is. Ik heb hem er vorige week mee geconfronteerd en hij vindt dat ik me niet moet aanstellen.

Maar hij post er regelmatig berichtjes die impliceren dat hij vrijgezel is. In de gauwigheid zag ik ook dat er vooral vrouwen 'likes' en 'comments' geven. Hij zegt dat ik onzeker doe en dat ik heus wel weet dat hij met mij een toekomst wil opbouwen.

We wonen inmiddels een jaar samen en ik wil ook heel graag geloven dat wij een toekomst samen hebben. Maar dit vind ik verwarrend. Waarom houdt hij dit voor me geheim? Is er nog meer wat hij me niet vertelt? Ik weet niet zo goed wat ik moet geloven. Help!

Sabine: "Lieve 26-jarige, dat hij dit doet is op zijn minst verdacht en ik denk ook wel dat je hem kunt zeggen dat jij je niet aanstelt. Het is hoe dan ook geheimzinnig allemaal en ik begrijp heel goed dat je daardoor aan alles gaat twijfelen.

Het lijkt erop dat hij graag nog wat lijntjes uit heeft staan. Waarom hij dat doet is een raadsel maar je zou het hem kunnen vragen. Wanneer heeft hij dat account aangemaakt? Wat wil hij ermee bereiken? Kent hij die vrouwen die op hem reageren? Wat wil hij uitstralen? Volgens mij allemaal legitieme vragen die jij - zijnde zijn vriendin - best mag stellen.

Mocht hij daar nou heel afwijzend en ontwijkend op reageren dan is het voor jou misschien tijd om je af te vragen of het wel verstandig is om met een dergelijke man een toekomst op te willen bouwen. Als hij na een jaartje samen al dit soort fratsen uithaalt, voorspelt dat niet veel goeds. Ik wens je veel sterkte!"

Heb jij ook een vraag aan Lieve Sabine? Stel hem hier anoniem.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.