Nieuws/Vrouw
1632664902
Vrouw

Net als Máxima: 45 en sterker dan ooit!

Hoera! 'Onze' koningin Máxima is vandaag jarig. Ze blaast 45 kaarsjes uit. Wij vroegen haar leeftijdgenoten: hoe is het om 45 te zijn?

Rijp

Lucinda Douglas: "Nu ik 45 ben, ben ik wijs, rijp en weet ik nog beter wat ik wil. Ik heb bijna alles al meegemaakt. Daardoor weet ik nu wat ik kan en dat ik op mijn manier begeerlijk ben. Zie ik mannen naar me kijken, dan is dat niet om mijn lichaam maar om mijn intelligentie."

"Mijn kinderen zijn inmiddels 22, 18 en 9 jaar oud. De afgelopen jaren vlogen voorbij, ik voel me eigenlijk nog 23. Ik sta nu op de top van een berg en als ik naar beneden kijk ben ik heel tevreden. Nooit eerder had ik zoveel lef, mijn zelfvertrouwen is sterker dan ooit. Ik voel me sexy, ik voel me vrouw. Ik ben 45 en heb de tijd van mijn leven!''

Loslaten

Diana Vieveen: "Ik ben de fase van het zoeken naar mezelf voorbij en kan dingen veel beter loslaten. Jarenlang heb ik me onopgemerkt aangepast aan de mening van anderen. Nu durf ik onder woorden te brengen wat ik voel en wil. Al 28 jaar deel ik lief en leed met dezelfde geweldige man."

"Samen hebben we drie kinderen van 15, 14 en 12 jaar oud. Toen ze jonger waren voelde ik me net een logistiek bedrijf. Nu is het tijd om mezelf te gaan ontwikkelen. Ik heb het roer omgegooid, mijn eigen bedrijf gestart. Mijn man heeft met deze leeftijd eigenlijk een nieuwe vrouw gekregen, haha."

"Nu ik deze leeftijd bereikt heb ben ik aan het ontdekken wat het is om een vrouw te zijn en kan ik het totaal plaatje beter zien. Je bent de tijd voorbij dat je een masker moet dragen. Deze leeftijd beschouw ik als een jaar van ontdekken, ontwikkelen en dat je een fase in gaat van loslaten, prioriteiten stellen en bovenal jezelf zijn. Heerlijk!"

Confronterend

Marianne van Munster: ''In augustus word ik 45. Mijn kinderen zijn 7, 5 en 2 jaar oud. Ik zit in een fase waarin m'n lijf naar de overgang aan het gaan is en werk en ambities in de kast lijken te staan. Een gevoel alsof ik ‘dat leven’ al geleefd heb voordat ik kinderen kreeg op m'n 38e. Overigens geen bewuste keuze: ik was de vader van m'n kinderen niet eerder tegen gekomen."

"Ik ervaar 45 als heftig. Ik voel me een soort 20 jaar met het gevoel dat elke keuze er toe doet want die is bepalend voor de rest van je leven. Dat is confronterend, misschien juist wel door het hebben van jonge kinderen. Aan de andere kant geniet ik van de levenswijsheid en het innerlijke vangnet waar ik, als ik even alleen ben, op terug kan vallen.''

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.