Vrouw/Seks & Relaties
1634764270
Seks & Relaties

Deel 85: 'Zonder Bruce voelt de kroeg kaal'

Ik kom thuis van de camping met een dubbele kater: 1) mijn zoon (11) heeft een taakstraf - hij moet voor straf een excuusbrief schrijven - en is jarig op vakantie met zijn vader. Ver bij mij vandaan dus. Voor het eerst een verjaardag zonder zijn moeder. Zonder mijn knuffels en lang-zal-hij-leven-serenade. Hij bevindt zich zelfs niet in dezelfde tijdzone als ik!

Eigenlijk had ik een orkaan van alleenstaande moedergevoelens verwacht bij zoveel drama. 'Mijn kind, jarig zonder mij!' herhaal ik een paar keer in mijn hoofd in de verwachting dat ik ervan moet huilen, maar dat gebeurt niet.

Tinder

En 2) Bruces vertrek. Zonder hem voelt de kroeg kaal. Hij is de collega die precies begrijpt wat ik bedoel. Een collega die lacht om mijn grapjes. Vaak als enige. En bovenal een collega die net als ik kinderen heeft.

"Bruce staat niet meer op Tinder", begin ik het gesprek met Tanja. Het is rustig in de kroeg. Tanja en ik lunchen samen voor mijn middagdienst. "Ook niet meer als Pan. Zou hij een nieuwe naam hebben?" "Misschien is hij gewoon gestopt", antwoordt zij droog.

Snoepwinkel

Ik schrik: "Omdat hij iemand gevonden heeft?" Tanja knikt: "Ja, dat kan, of omdat hij Tinder gewoon zat is. Net als ik." Dat klinkt redelijk ongeloofwaardig uit de mond van Tanja. "Net als jij" schamper ik. "Ja, net als ik. Ik werd er gek van.

Op een gegeven moment keek ik om de vijf minuten. Weet je, het is net een snoepwinkel: ik ga elke keer weer terug om een nieuwe smaak te proberen. Het ene snoepje net doorgeslikt en mijn hand al weer in de pot voor een ander snoepje.

Aankleden

Vorige week betrapte ik mezelf erop dat ik alweer aan het swipen was terwijl mijn laatste verovering zich nog aan het aankleden was." Ik schiet in de lach: "Sletje. En nu?" "Nu, lieve schat, nu heb ik John weer gebeld.

We gaan vanavond koffiedrinken. Dat zou jij ook eens moeten doen. Gewoon even rustig met Bruce gaan zitten. Je zult zien dat daar meer uitkomt dan een volgende dronken borrel na het werk."

Smoorverliefd

"Hoezo, ik met Bruce?" vraag ik geïrriteerd. Tanja schiet in de lach: "Dat lijkt me logisch. Zie je het zelf niet? Of liever hoor' je het zelf niet? Die jongen komt in elk gesprek terug!" Ze trekt een gezicht en praat me na: "'Bruce zegt...', 'Ik had het er laatst met Bruce over...', 'Volgens Bruce...' Je bent smoorverliefd op die jongen!"

Grijnzend trekt ze haar jas aan: "En hij staat nu nog in de keuken. Dus hup eropaf!" "Doos", antwoord ik. "Ik weet helemaal niet of ik me wel voel zoals jij denkt dat ik me voel. En daarbij weet ik ook niet hoe Bruce over mij denkt. Hij is nu een goede vriend en dat houd ik liever dan weer een mislukte relatie."

Blozen

Tanja pakt haar tas en geeft mij drie zoenen: "Lafaard, slome, schijterd..." Iedere zoen een eigen naam. Terwijl ik mij in de wc nog even opmaak, denk ik na over Tanja’s woorden. Ik verliefd op Bruce? Terwijl ik het denk, zie ik mezelf in de spiegel blozen. "Onzin", spreek ik mezelf toe. "Ok, misschien een beetje. Een klein beetje."

En vanaf dat moment gaat het los in mijn hoofd: "Wat is er op tegen om een keer koffie te drinken? Alles. Wat als hij me raar vindt? Waarom zou hij je raar vinden? Omdat het raar is. Na alle rare dingen die je tot nu toe hebt gedaan?" Ik kijk mezelf nog een keer aan. Vooruit met de geit. Ik ga Bruce vragen om een koffie te drinken.

Zuur

Als ik naar buiten stap vraagt Edith mij het nieuwe gazpachorecept van Bruce te proeven: "Is het niet te zuur?". Ik neem een hap en laat de soep door mijn mond heen en weer gaan. Waarom weet ik niet.

Het staat wel professioneel. "Ik vind dat zuurtje erin juist erg lekker", antwoord ik. Met een ruk draait Bruce zich om: 'Zuurtjes zitten in de snoeppot. Zoetjes gaan in de koffie en zoutjes krijg je naast je borrel. Houd toch eens op met die TV-kok-taal!" en hij beent weg.

Irritaties

"Wow, wat was dat?" vraagt Edith terwijl ze Bruce nakijkt. "Iets over zuurtjes, zoetjes en zoutjes", antwoord ik en skip in gedachten de uitnodiging voor de koffie. "Tuurlijk, maar waar gaat het echt over?"

Ik schokschouder: "Hij is geïrriteerd." Edith trekt een wenkbrauw op en ik ga verder. Ik vertel over de valse Tinderacoounts, over mijn pogingen om het goed te maken, zijn irritaties, maar ook zijn hulp toen Jurre vast zat op het politiebureau.

Ediths wenkbrauwen schieten nu beide omhoog: "Zie je het niet?" Ik schud mijn hoofd, want ik begrijp niet wat ze hiermee bedoelt. "Zie je niet dat Bruce smoorverliefd op je is? Al zeker een jaar?"

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon. - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw. - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding. - Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.