Nieuws/Vrouw
1636734814
Vrouw

En hierom is verlengd vaderschapsverlof zo belangrijk

vader met baby

vader met baby

In de huidige maatschappij krijgen vrouwen 16 weken betaald zwangerschapsverlof tegenover 2 dagen vaderschapsverlof. Dat is overduidelijk niet eerlijk verdeeld, maar is dat erg? VROUW sprak met Masha Trommel, persvoorlichter van WOMEN Inc.

vader met baby

vader met baby

Vrouwen zijn de afgelopen jaren meer gaan werken, maar niet minder gaan zorgen. "Nog steeds ligt de zorgtaak gevoelsmatig bij vrouwen en dat is nu precies waar het aan schort. Er is meer bewustwording nodig, zowel bij burgers als politici. In het partijprogramma van de twee partijen die nu als grootst in de peilingen staan, de VVD en PVV, wordt bijvoorbeeld met geen woord gerept over vaderschapsverlof."

Zorgverdeling

"De beginfase van het krijgen van kinderen is heel belangrijk voor de verdeling van zorg op de langere termijn. Daarnaast krijgen vaders gelijkere kansen om betrokken te zijn bij hun kind in het eerste levensjaar én hebben moeders meer mogelijkheden om na hun verlof weer aan de slag te gaan en meer uur te blijven werken."

Maar het effect gaat volgens Trommel veel verder dan dat. "Als we naar internationale cijfers kijken, zien we dat de effecten van verlengd vaderschapsverlof veel verder reiken. Er is meer gelijkwaardigheid op de werkvloer zelf, maar vrouwen bereiken ook makkelijker de top."

Grote misvatting

"Een grote misvatting is dat het goed gaat met de emancipatie van vrouwen in Nederland, dat we ver vooruitlopen op andere landen. Want als je een vergelijking met andere landen maakt, lopen wij achter! Zweden, Duitsland en Italië zijn voorlopers met 480, 365 en 90 dagen, maar zelfs Kenya en Polen hebben 14 dagen. Dan komen wij aan met onze 2 dagen…"

"Met de huidige 2 dagen geeft de maatschappij eigenlijk aan dat de verantwoordelijkheid bij de vrouwen ligt. Vrouwen die hun kind 5 dagen naar de kinderopvang brengen worden onderhand aan de schandpaal genageld. Waarom hun mannen niet?"

Bewustwording creëren

Dat is waar het volgens Trommel voornamelijk aan schort: "Het zijn onbewuste normen waar we in leven en die we met elkaar creëren. Het is moeilijk die te doorzien als je er middenin zit. Pas als je de internationale vergelijking maakt, besef je het pas. En daarom is het zo belangrijk om bewustwording te creëren, bij mannen en vrouwen, maar ook bij de overheid."

"De overheid moet hier een belangrijk signaal in geven en op dit moment is dit nog echt ouderwets en gericht op een traditionele rolverdeling. Zelfs als je zelf van plan bent het anders aan te pakken wordt je nu door de overheid gedwongen om in een ouderwets keurslijf te passen. De helft van de vrouwen en mannen willen de zorg gelijk verdelen, maar slechts een kwart doet het daadwerkelijk."

Stemgedrag

Belangrijk om te benadrukken vindt Trommel wel dat WOMEN Inc. niemand wil dwingen de zorg op een bepaalde manier te verdelen. "Het gaat ons om de vrijheid die vrouwen gegeven wordt om zelf keuzes te maken. Die mogelijkheid wordt geboden als de zorg niet alleen op de schouders van vrouwen terecht komt of vaderschapsverlof alleen voor welgestelde gezinnen mogelijk is."

"Het is nu de tijd om impact te creëren. Om écht een doorbraak te realiseren in een eerlijke verdeling van zorg en werk tussen mannen en vrouwen is het nú de tijd om daar rekening mee te houden in je stemgedrag."

Nog een week de tijd…

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.