Nieuws/Vrouw
1641724836
Vrouw

Scarlet (35) en Joyce (34) zoeken zaaddonor via YouTube

Scarlet en Joyce zoeken een zaaddonor

Scarlet en Joyce zoeken een zaaddonor

Het lesbische koppel Scarlet Hemkes en Joyce Everink koestert al een aantal jaar de wens om samen moeder te worden. Via de vruchtbaarheidskliniek is dat helaas niet gelukt. Nu proberen de dames het op een hele andere manier: via YouTube! Al eerder plaatsten Scarlet en Joyce taboedoorbrekende blogs én vlogs over hun leven op hun eigen YouTube-kanaal. Maar een zoektocht via YouTube naar zaad is ook voor hen uniek en heel spannend...

Scarlet en Joyce zoeken een zaaddonor

Scarlet en Joyce zoeken een zaaddonor

Scarlet en Joyce zijn deze zomer precies tien jaar samen. "Een gezinnetje zou onze relatie compleet maken," vertelt Scarlet. "Sinds onze eerste ontmoeting weten we al dat we beiden graag moeder willen worden. Sinds vier jaar zijn we bezig om deze wens in vervulling te laten gaan. We hebben al veel geprobeerd, maar het is helaas nog steeds niet gelukt."

"Het traject bij de vruchtbaarheidskliniek vonden we beiden niet prettig en heel onpersoonlijk. Ook werd er volgens ons niet secuur omgegaan tijdens de inseminaties en was het zaad van een lage kwaliteit. De twaalf pogingen waren uiteindelijk dan ook allemaal tevergeefs."

'Kijk, deze leuke vent is je vader'

"Al zijn de zaaddonoren bij een vruchtbaarheidskliniek of spermabank anoniem, uiteindelijk heeft het kind op zijn of haar achttiende recht op één ontmoeting. Maar wij zien de hele opvoeding veel persoonlijker, als de ander daar natuurlijk ook voor openstaat. En ook hebben wij liever geen vader die al 25 of meer kinderen heeft verwekt. Wij willen ons kindje met trots een foto laten zien als hij of zij zich afvraagt wie de vader is. Dan willen we graag kunnen zeggen: 'Kijk deze leuke vent heeft ons toen geholpen!'"

"Bij de kliniek krijg je een vragenlijst over jouw voorkeuren. Dan krijg je vragen zoals: 'Zoek je iemand met een atletisch figuur?' of 'Bruine of blauwe ogen?' Dat vinden wij absoluut niet belangrijk! Natuurlijk moet het iemand zijn met een gezonde levensstijl en geen alcoholist. Maar wij zijn zelf natuurlijk ook niet perfect."

Het echte leven laten zien

"Wat wij wel belangrijk vinden in een potentiële zaaddonor? Er moet een klik met ons zijn en hij moet betrouwbaar zijn. Ook is humor in ons leven heel belangrijk."

Omdat Scarlet en Joyce inmiddels al drie jaar fanatiek bloggen en vloggen over hun leven, willen zij ook graag hun wens om zwanger te worden met de wereld delen.

Scarlet: "We willen ook graag de minder leuke dingen die wij meemaken delen. Als wij naar een video kijken over een perfect leven, dan worden we daar niet bepaald gelukkig van. We storen ons dan ook aan de perfectie op internet. Veel jongeren vergelijken zichzelf met beelden op social media, maar die geven vaak een vertekend beeld. Deze lange zoektocht is een deel van ons leven en dit hoort er dus bij! We willen graag mensen een divers beeld geven van hoe het leven echt is."

De ware donor

Vandaar dus een bloedserieuze oproep in een vlog met veel humor. "En hopelijk zit de ware er echt tussen! Ons droomscenario is dan ook dat we ineens een donor vinden met wie we een leuke klik hebben."

Of Scarlet en Joyce in de toekomst ook over hun baby gaan vloggen als hun droom uitkomt weten zij nog niet. "Daar moeten we het dan nog even goed over hebben!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.