Nieuws/Vrouw
1643856080
Vrouw

Anita's ex lag weken dood in huis: We mochten hem niet meer zien

Er verschijnen regelmatig berichten in de media dat een persoon weken of zelfs maanden dood in huis heeft gelegen. Altijd vragen mensen zich dan af hoe het kan dat niemand iets heeft gemerkt? De ex van Anita Weistra (40) lag ook weken dood in huis voordat hij werd gevonden. Anita: “Het moment dat de politie voor de deur stond, zal ik nooit vergeten.”

Het is inmiddels tweeënhalf jaar geleden dat Anita’s ex overleed. Anita en John waren al heel lang uit elkaar. Ze hadden samen een dochter, Chelsey, die inmiddels twintig is. Anita: “John en ik kregen iets in 1996. Voordat Chelsey werd geboren, was hij aan van alles verslaafd. Op houseparty’s namen we ook samen pillen."

Contact

"Toen we twee jaar samen waren, werd onze dochter Chelsey geboren. Maar toen ze net één jaar oud was, gingen we uit elkaar. John dronk heel veel en deed vrij weinig. Het leek mij beter dat we uit elkaar gingen dan wanneer Chelsey zou opgroeien met chagrijnige ouders of ouders die vaak ruzie hadden.

Wel hielden we altijd contact met John. Hij stopte met harddrugs en blowde en dronk op een gegeven moment alleen nog. De eerste jaren ging Chelsey om het weekend naar hem toe en in de zomervakantie zes weken. Hij was bij zijn moeder ingetrokken en ik bleef dan ook weleens logeren. Als we elkaar zagen, was het gewoon goed. Chelsey kon altijd veel lol met hem maken. Maar toen zijn moeder in 2007 overleed, ging het slechter met John. Zijn vangnet verdween. John werd een kluizenaar."

Politie

"Soms hadden we een hele tijd geen contact met hem. Als we hem belden, nam hij niet op. Ook belde hij soms tijden niet terug. Hij had geen Facebook en geen WhatsApp. Maar toch hadden we sporadisch contact met hem. We zijn ook weleens op de bonnefooi langsgegaan. In 2014 zijn we voor het laatst bij hem geweest.

29 november 2015 belde de politie ’s avonds aan. Ze vroegen of ik de ex-vrouw van John was. "Nee, maar hij is wel de vader van mijn kind", antwoordde ik. Toen vertelden ze mij dat hij dood was en al drie weken dood in zijn huis had gelegen. Chelsey was toen zeventien jaar oud. Ik moest haar wakker maken en het nieuws vertellen. Ik zag aan de politieagenten dat zij er ook moeite mee hadden."

Hartstilstand

"De buren bleken de politie te hebben gebeld omdat ze de hond twee dagen achter elkaar hoorden blaffen. De politie heeft toen de deur ingetrapt en hem gevonden. Ik snap soms niet dat niemand eerder door heeft gehad dat er wat mis was. Want hij liet zijn hond normaal meerdere keren per dag uit. Zijn vrienden dachten: 'verdorie, waren we maar eerder langsgegaan'.

Mijn dochter mocht hem niet meer zien, hij had te lang in een huis waarin de verwarming erg hoog stond gelegen. Er is niet onderzocht waaraan hij is overleden, maar er is geen drugs in zijn huis gevonden. Wellicht was het een hartstilstand."

Hoogzwanger

"Ik was op dat moment hoogzwanger en op 4 december uitgerekend. Maar mijn zoontje is blijven zitten tot 14 december, nadat John was gecremeerd. Hij is 49 jaar geworden. Voor ons is John nog steeds aanwezig. Zijn as staat hier in huis, ook al woont mijn dochter inmiddels niet meer thuis. John was een groot Feyenoord-fan. Als Feyenoord speelt, geven we de urn waar hij in zit een aai over zijn bol.

En toen Feyenoord vorig jaar landskampioen werd, hebben we hem op tafel voor de tv gezet. Een keer per jaar hebben we een reünie-etentje met zijn vrienden. Dan wordt er voor John een stoel vrijgehouden en een biertje besteld. Hij was geen kwaaie jongen en het doet mij nog steeds pijn als ik eraan denk."

Jij op VROUW.nl

Heb jij net als Anita een persoonlijk verhaal dat je wilt delen?

Stuur ons dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.