Vrouw/Columns & Opinie
1649060237
Columns & Opinie

Hetje* ziet haar oma niet meer: Ik mis jou zo erg

Samen foto's van vroeger bekijken

Samen foto's van vroeger bekijken

Hetje (38) - moeder van vier kinderen - heeft vanwege hier niet nader te noemen familieomstandigheden haar geliefde oma al ruim vijf jaar niet gezien. "Ik mis jouw tomatensoep en onze diepere gesprekken enorm."

Samen foto's van vroeger bekijken

Samen foto's van vroeger bekijken

Lieve omi, je had mijn hand vast door het open autoraam toen we afscheid namen. Ik wilde je niet loslaten omdat ik voelde dat dit naar alle waarschijnlijk de laatste keer zou zijn dat ik je zou zien. Tranen vloeiden over mijn wangen en ik probeerde je zolang mogelijk te zien in mijn achteruitkijkspiegel.

Verboden liefde

Ik wil dat je weet hoeveel ik je mis, hoe vaak ik terugdenk aan de logeerpartijtjes, onze uitjes naar het winkelcentrum en ik steevast een gulden in mijn hand gedrukt kreeg om iets lekkers uit te zoeken bij Jamin, het samen voeren van de eendjes, het spelen in de grote achtertuin, het 's avonds in bad gaan met oranje badzout (waarvan ik de geur nog ieder moment kan terughalen), het - eenmaal volwassen - onze shop,- en lunchmomentjes. Jij was de enige met wie ik kon praten over de 'diepere' dingen, want jij hebt net als ik een open geest.

Ik hield ervan als je spontaan begon te zingen; je kent ontelbaar veel liedjes en misschien nog wel meer gedichten. Allemaal uit je hoofd. Je hebt een ijzersterk geheugen en vertelde vaak over vroeger. Mijn lievelingsverhaal blijft dat over jou en opa. Over jullie verboden liefde en hoe jullie, ondanks ieders afkeuring, voor elkaar kozen. Hij was jouw enige en grote liefde en ik had hem zo ontzettend graag gekend.

Tomatensoep

Ik mis jou zo erg. Ik mis je wijsheid, jouw stem, onze gesprekken. Ik mis jouw tomatensoep met balletjes, jouw ongeëvenaarde eigengemaakte worstenbroodjes, jouw zelfgemaakte vlaaien. Ik mis jouw humor, jouw kijk op dingen, jouw advies...

Ik mis jouw liefde, jouw knuffels. Ik mis jouw zelfgemaakte 3d-kaarten die je voor verjaardagen en kerst maakte (ik heb ze allemaal bewaard). En ik mis de Love is…-comics die je altijd voor me uitknipte uit de krant en samenbundelde in boekjes.

Achterkleinkind

Maar ons levenspad kent soms onverwachte afslagen en deze is, zonder twijfel, een van de lastigste. Het feit dat we niet meer in elkaars leven zijn en we samen zoveel hebben moeten missen - zoals de geboorte van jouw jongste achterkleinkind - maakt mij intens verdrietig. Ik koester de herinneringen. Vergeet niet: jij bent en blijft mijn lieve kleine omi, en je zit voor altijd in mijn hart.

Je oudste kleindochter

*Hetjes echte naam is bij de redactie bekend.

Jij op VROUW.nl

Zit er ook een Lezerscolumn in jouw pen?

Klik dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.