Nieuws/Vrouw
1650386131
Vrouw

‘Het leven lijkt soms even perfect in zijn chaos’

Een lezeres had een Tinderdate en vertelde dit met een schaamte- en schuldgevoel aan haar dochter.

Ik krijg een app via Tinder. Ik haal 21:15u!!! appt de date. O, uhhh. Mijn eerste Tinderdate en ik sta om half 9 nog zwetend in een Ikea. Hoe kom ik hier z.s.m. weg om me op te tutten en op tijd aan te komen?

Stuntelen

Ik verlies de moed als ik mijn dochter zie stuntelen met de zware doos. Een grote stoere man schiet haar te hulp. Ik laat mijn antwoord voor wat het is, loop naar mijn dochter en geef aan dat we het best zelf kunnen.

Ik voel me zwakjes; de man blijft onhandig staan. Hoe geef ik mijn dochter aan dat ik een date heb waar ik binnen een half uur moet zijn?

Date

Ik besluit het haar gewoon te zeggen. Ik zeg dat ik eigenlijk een date heb, maar dat ik het niet ga redden en dat ik gezellig met haar de kast in elkaar ga zetten.

Mijn dochter Sophia Loren (half Italiaans en een look-a-like, inclusief temperament) zegt: “Mam, jij gaat gewoon naar die date. We rekenen nu af.” Die man helpt ons even met inladen. En dan vraag ik Bas, haar vriendje, wel of hij helpt.

Schaamte en schuld

Aw. Ik voel een bal in mijn buik van schaamte; ik woon nog met haar vader in één huis en ook al hebben we anderhalf jaar geleden besloten om uit elkaar te gaan, het is toch awkward om dit met je dochter te delen.

Ook heeft ze me een aantal keer aangegeven: “Mam, ga nu gewoon ook gezellig op date!” Ze is ook al 18… maar toch. Ik moet haar toch niet belasten met mijn privé als zij met veel plezier een kast aan het kopen is?!

Ze ziet het aan me en zegt (dapper?): “Wel grappig hoor, ik dacht dat Tinder alleen een spelletje was voor jonge mensen. Er zitten dus ook oude mensen op?” “Ja, schat... die zitten er ook op.” En we lachen erom.

De kast

Zie ik nu dat ze me anders aankijkt? Nee. Toch niet. We rijden terug naar huis. Ik help alle spullen in haar kamer zetten. Er is niemand in huis die haar kan helpen met de kast, ook haar vriendje kan niet. Weer dat schuldgevoel. Waarom?! Ik had geen date moeten plannen vandaag!

Controle

Ik föhn mijn haar in no time, doe een blouse aan en mijn hakken. Op de spijkerbroek zitten nog vlekken van ontstoppingsmiddel, maar ach, het ziet er eigenlijk gewoon crea uit.

Ik rijd met mijn aangeleerde (Chi Kung) controle naar mijn date. Ik weet niet zeker of het hem is aan de bar. Ik kan kiezen voor een jonge knul en een grijze man. Het zal de grijze man wel zijn.

Hij blijkt een lekker ding. Mooie ogen, mooie huid en figuur. Fijn gesprek. Twee uur later zoenen we hevig bij een hekje langs een Utrechtse gracht. Hij gromt en ik kreun. Ik laat alles los! Heftig zo’n doordeweekse dag, in veel opzichten!

Perfect

Als ik om half 2 thuiskom, is de kaptafel in elkaar gezet. Ze heeft het zelf gedaan, de schat. Ik ben trots. Haar bed is leeg. Ze is naar haar vriendje... oef, schuldgevoel? Nope. Nu even nagenieten van de heerlijk zoenende date. Het leven lijkt soms even perfect in zijn chaos.

Wil je ook een lezerscolumn schrijven? Stuur je verhaal naar de redactie.

JIJ op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.