Vrouw/Praat Mee
1653213775
Praat Mee

Blote benen of toch een panty?

"Het was gisteren rokjesdag, dus vanaf nu draag ik voorlopig geen panty meer", zei collega Marjolein vanmorgen stoer bij de ochtendvergadering, terwijl ze zat te kleumen in haar jurkje waaronder een paar - overigens keurig geschoren - blote benen prijkten. "Ik vind blote benen mooier dan panty’s en huidkleurige panty’s vind ik helemaal afschuwelijk."

Ook Karin Swerink, hoofdredacteur van Vogue, draagt zelden een panty, tenzij het buiten vriest. Je kunt haar dan ook uittekenen in een jurk, hoge hakken en blote benen. Maar niet iedereen denkt er zo over.

Huidkleurig

Want volgens Anne-Marie van Leggelo van Het Etiquette Bureau is het uit den boze om zonder panty naar buiten te gaan. Zij pleit juist voor een dunne huidkleurige zomerpanty die je benen een mooie bruine teint geven. "Onder je jurk of rok dien je altijd een panty of kousen te dragen", zegt ze in haar blog.

"Ook in de zomer en zéker naar je werk. Heb je prachtige, bruine en egale benen en ga je naar een buitenfeest met temperaturen boven de 40 graden? Alleen dán mag je de panty weglaten. Neem er wel een mee voor het geval je de enige bent met blote benen."

Praat mee

Wat vind jij? Ga jij met blote benen de straat op? Of draag je altijd een panty, ook als de mussen van het dak vallen? En hoe doe je dat op je werk? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.