Vrouw/VROUW magazine
1654709760
VROUW magazine

VROUW Magazine

Recept: Smullen van een basilicum-limoencheesecake

Recept uit De meisjes van de moestuin.

Recept uit De meisjes van de moestuin.

Culi-expert Marjolein: „Lekker in je lijf zitten, was een uitdaging het afgelopen jaar. Vooral door de Covid-beperkingen. Zo blijk ik mensen om me heen nodig te hebben om me goed te voelen. Het liefst aan een lange tafel in de tuin. Gek dat je zo’n naar virus nodig hebt om te beseffen waar het om draait in het leven: gezelligheid en samen zijn. Maar nu maken we eeste een basilicum-limoencheesecake.”

Recept uit De meisjes van de moestuin.

Recept uit De meisjes van de moestuin.

Ingrediënten

~1 pak Bastognekoeken

~ 120 g roomboter + wat extra, om in te vetten

~ 4 eidooiers

~ 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)

~ 2 limoenen

~ 2 el fijngehakte basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe alle Bastognekoeken in de keukenmachine en verkruimel ze. Smelt de boter in een pannetje, maar zorg dat deze niet bruin wordt. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels.

Vet een kleine taartvorm in met boter en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem en de rand van de taartvorm. Druk licht aan. Zet de taartvorm 8-10 minuten in de oven. Klop nu de eidooiers met een garde los en klop daar de gecondenseerde melk doorheen. Rasp de schil van 1 limoen fijn (bewaar de limoen) en roer de rasp door het mengsel. Voeg de basilicum toe. Pers beide limoenen uit en giet het sap bij het mengsel met de gecondenseerde melk. Roer even door elkaar en verdeel dan over de voorgebakken bodem. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak de taart in 15 minuten verder af.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.