Nieuws/Vrouw
1655449018
Vrouw

Advocaat Inez Weski: Ik streef altijd naar perfectie

Inez Weski

Inez Weski

Ze zijn ijskoud de beste in hun werk, stralen gezag uit en misschien zijn sommigen zelfs een beetje bang voor ze. Maar hoe zien deze powervrouwen zichzelf? In VROUW Magazine beantwoorden strafrechtadvocaat Inez Weski, hoofdredacteur Cécile Narinx en director Information Technology Artie Debidien deze vraag.

Inez Weski

Inez Weski

Inez Weski (62) is advocaat. Ze behoort tot de elite van strafrechtadvocaten en verdedigde onder anderen Desi Bouterse en Guus Kouwenhoven. Ze is gescheiden en heeft een zoon (36) die ook advocaat is.

Donkere oogmake-up

"Door mijn donkere oogmake-up denken mensen ten onrechte vaak dat ik als gothic door het leven ga. Ik houd van 'nachtkleuren', maar daar houdt het wel mee op. Mensen hoeven me geen offers te brengen, tenzij ze uit sushi bestaan, haha.

Ik word ook zonder die make-up wel herkend. Al doe ik een zonnebril op en ga ik iemand ophalen van Schiphol, dan is er altijd wel iemand die zegt: 'Ha mevrouw Weski, ik herken u toch wel hoor!' Zelfs al doe ik een aardappelzak aan, dan zien ze nog dat ik het ben.

Intimiderend

Verder vind ik het best meevallen met mijn make-up: ik doe alleen mijn ogen, verder niets. Als je ziet wat veel vrouwen tegenwoordig op hun gezicht smeren, vraag ik me af of ze dat er 's avonds niet moeten afbikken.

Dat ik intimiderend zou overkomen valt reuze mee. Volgens mij komt intimidatie vooral voort uit het verschil in psychische kracht en heeft dat veel minder te maken met uiterlijkheden.

Humor

Uiterlijk is uiteindelijk slechts franje; de energie en de kracht die je uitstraalt, komt vanuit je innerlijk. Kijk maar naar mensen voor wie anderen, vanwege hun dominante energie een natuurlijk overwicht, op straat uitwijken.

Professioneel heb ik de neiging om mijn mening over van alles te geven en te denken dat ik gelijk heb. Maar ik ben ook iemand die met gevoel voor ironie en empathie door het leven gaat. Het leven zonder humor is een guur landschap.

Parttime werken

Ik werk net zo lief met mannen als met vrouwen. In de advocatuur en de rechterlijke macht zie je veel meer vrouwen dan vroeger, maar zelf let ik daar niet zo op. Het mogen net zo goed drie gorilla’s zijn achter de tafel, het gaat erom wat er wordt beslist.

Parttime werken kan niet. In mijn vak is het nodig om met een grote mate van discipline te werken. Als je dit werk goed wilt doen, moet je het voor honderd procent doen. Dat kan niet half of in deeltijd.

Voor mij geldt dat trouwens voor alles in het leven. Ik zie hierin geen enkele 'schuld', of je nu man bent of vrouw, kinderen hebt of niet. Het is simpelweg een kwestie van overleven.

Tip

Mijn tip aan carrièrevrouwen is: zorg dat je gezond, krachtig, moedig en met mededogen je eigen weg volgt. En vooral: word de beste versie van jezelf. Dat geldt trouwens ook voor mannen.

Ik ben altijd gedreven geweest in mijn werk, en heb daarin constant naar perfectie gestreefd, zonder daarin naar anderen te kijken. Ik zou niet anders kunnen, dat is nu eenmaal hoe ik in elkaar steek."

De verhalen van Cécile Narinx en Artie Debidien lees je nu in VROUW Magazine.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.