Nieuws/Vrouw
165811580
Vrouw

Stimme (37): 'Dankzij mijn bijzondere naam heb ik altijd iets om over te praten'

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes

Gisteren schreven we al over de lijst met meest populaire namen van 2016. Werner van Bastelaar, directeur van de Sociale Verzekeringsbank, onthulde ook een lijst met bijzondere namen en vertelde daarover in een interview met Radio2. Stimme kan erover meepraten...

Geboortekaartjes

Geboortekaartjes

Stimme Vendel kreeg 37 jaar geleden een bijzondere naam van haar ouders: "Mijn naam is bedacht door mijn zus. Die was vier toen ik geboren werd en om te zorgen dat ze niet jaloers zou worden op de pasgeboren baby mocht ze meehelpen met het verzinnen van de naam. Het is Stimme geworden. Mijn moeder is half Duits en Stimme betekent ‘stem’ dus dat paste mooi."

"Zelf was ik er niet zo blij mee. Als je jong bent wil je vooral niet anders zijn. Ook nu brengt het nog veel verwarring. Door mijn naam weten mensen vaak niet of ze met een man of een vrouw te maken hebben, bijvoorbeeld."

Eigen foto van Stimme

Eigen foto van Stimme

"Nu vind ik dat de naam beter bij me past. Ik ben blij met mezelf en dus ook met mijn naam. Aan de reacties ‘opvallend’ of ‘uniek’, ben ik inmiddels gewend. En door mijn naam heb ik altijd iets om over te praten!"

Sabine Daniëls-Van der Sluis gaf haar dochter vijf jaar geleden de naam Pixie. "Ik had een hele moeilijke zwangerschap en moest veel rust houden. Ik wilde de baby een koosnaampje geven en dat werd, omdat ik veel naar de televisie keek, ‘pixel’. Tijdens het programma Miami Ink, kwam een vriendin van hoofdpersoon Kat von D binnenlopen: Pixie."

"Toen mijn man van zijn werk thuiskwam, zei ik: 'Ik weet een leuke meisjesnaam: Pixie!’ Hij moest er twee dagen over nadenken maar vond het daarna een hele leuke naam. Bang voor reacties ben ik niet geweest. Mijn moeder dacht dat ze haar kleindochter misschien ‘pikkie’ zouden noemen. Dat zien we dan wel weer, dacht ik."

Eigen foto van Sabine Daniels-van der Sluis

Eigen foto van Sabine Daniels-van der Sluis

“Ik ben nog ontzettend blij met de naam. Mijn dochter is nog jong, maar vindt het vooral leuk als ze haar naam ergens tegenkomt. Zo vindt ze het fantastisch in de Media Markt, omdat er een koffiezetapparaat bestaat met de naam ‘Pixie’. Net als het paard van prinses Alexia."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.