Vrouw/Lekker in je vel challenge
1659405713
Lekker in je vel challenge

VROUW Lekker in je vel-challenge

Dit kun je allemaal met een pompoen!

In een pompoen zitten ook pitten, gooi die vooral niet weg!

In een pompoen zitten ook pitten, gooi die vooral niet weg!

Elke week lichten wij een ingrediënt uit het weekmenu van de VROUW Lekker in je vel-challenge toe. Deze week is de pompoen aan de beurt!

In een pompoen zitten ook pitten, gooi die vooral niet weg!

In een pompoen zitten ook pitten, gooi die vooral niet weg!

Een pompoen staat natuurlijk het beste bekend als een Halloweendecoratie. Tegenwoordig zie je steeds meer kinderen pompoenen uithollen om die vervolgens om te toveren in een eng gezicht, maar een pompoen is er niet alleen voor Halloween.

De laatste jaren wordt de groente steeds populairder in gerechten. Het bevat namelijk weinig calorieën en is zoet van smaak, maar zorgt toch voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Vaak wordt het gebruikt voor pompoensoep, maar er zijn nog veel meer opties!

Maaltijden

Je kunt pompoen los eten als groente bij je maaltijd, je kunt er een heerlijke pompoenlasagne van maken, je kunt het pureren of de groente verwerken in een salade. Vanwege de zoete smaak kun je het ook prima in zoete gerechten verwerken, zoals in een taart, cake of cheesecake.

Pompoen kan zelfs als ontbijt worden gegeten. In ons eerste weekmenu van de Lekker in je vel-challenge vind je een heerlijk recept.

De pitten

In een pompoen zitten ook pitten, gooi die vooral niet weg! Pompoenpitten kun je heel gemakkelijk roosteren en vervolgens als snack eten of door de pasta of salade doen. Je kunt er zelfs plantaardige melk van maken, lekker én gezond!

Meedoen?

De VROUW Lekker in je vel-challenge is gratis en voor iedereen beschikbaar. Wil je ook meedoen? Dat kan! Kijk hier voor alle informatie over de challenge of word lid van de besloten Facebookgroep. In deze groep is er elke dag wel iets te doen. Geen Facebook? Geen probleem! Als je je aanmeldt voor de VROUW Nieuwsbrief, weet je zeker dat je niets hoeft te missen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.