Vrouw/Glossy
1659774875
Glossy

Ouder worden? Deze BN'ers doen dat prachtig!

Irene Moors, Monic Hendrickx en Angela Groothuizen

Irene Moors, Monic Hendrickx en Angela Groothuizen

Ze zijn er heus: vrouwen die prachtig ouder worden zonder elke rimpel glad te trekken. Tien voorbeeldvrouwen!

Irene Moors, Monic Hendrickx en Angela Groothuizen

Irene Moors, Monic Hendrickx en Angela Groothuizen

1. ANITA WITZIER (55)

“Of ik ouder worden lastig vind? Het alternatief is níet ouder worden. Dus zeg het maar! Dan denk ik aan mijn vriendinnetje van vroeger: zij is niet zo oud geworden als ik nu ben. Ik vind het respectloos als mensen klagen dat ze moeite hebben met ouder worden. Het kan maar zo gebeuren dat het niet eens lukt.” Ze deed alleen een prikje tussen de wenkbrauwen, vanwege een fronsrimpel waar ze zich aan stoorde. Maar een glad gezicht waar niets meer aan beweegt, hoeft ze niet. “Als tv-bazen me te oud vinden voor televisie, moeten ze de ingrepen maar gaan vergoeden.”

2. IRENE MOORS (49)

“Ik heb geen moeite met ouder worden, met rimpels ook niet. Het verval treedt natuurlijk wel in. Alles wordt vanzelf anders en op de verkeerde plaatsen komt te veel vet. Maar ik zie ook vrouwen van mijn leeftijd van wie ik denk: dan zie ik er toch beter uit. Mijn moeder en oma hadden op latere leeftijd nog steeds van die appelwangetjes. Als ik dat ook kan volhouden, prima. Niemand gelooft trouwens dat ik niks heb laten doen aan m’n gezicht, maar ik heb echt van mezelf een strak voorhoofd.”

3. MANUELA KEMP (54)

“Ik denk niet: joepie, ik word steeds ouder! Misschien komt er een tijd dat je er senang mee bent, maar ik zit nu in zo’n tussenleeftijd. Dan vraag ik me bij sommige kleding af: 'Kan dit nog?' Maar ja, ik ben ook niet het type voor zo’n mevrouwenjurk of een ‘handig’ kortgeknipt koppie.” Ooit deed ze een behandeling tegen couperose, verder niets. “Ik ben nogal bang uitgevallen en het past ook niet bij me. Maar als ik over vijf of tien jaar van die hangogen heb, sluit ik niet uit dat ik op een gegeven moment vind: dat oog moet toch even iets hoger...”

4. MONIC HENDRICKX (50)

“Ik kan mijn rimpels wel weg laten spuiten, maar als ik ’s morgens uit bed kom, ben ik nog steeds strammer dan toen ik 20 was. Dan ga ik liever sporten, met krakende knieën en al. Misschien ben ik op een dag wel bijzonder omdat ik niet aan botox doe.” Ooit heeft ze haar flaporen laten rechtzetten, maar verder vindt ze plastische chirurgie 'eng'.

5. CARINE CRUTZEN (56)

“Ik krijg overgangsverschijnselen die ik helemaal niet wil. Als acteur word je ook altijd maar geconfronteerd met je uiterlijk. Gisteren zag ik mezelf op het Journaal en dan denk ik: 'Jakkes, er is weer iets uitgezakt of een groef bijgekomen'. Maar ik laat me niet strak trekken. Ik ga natuurlijk oud worden.”

6. BABETTE VAN VEEN (48)

“Plastische chirurgie? Misschien, maar alleen als ik denk dat ik iets op een andere manier niet kan oplossen. Perfect hoef ik niet te zijn, die strijd heb ik gelukkig nooit gevoerd. Ik vind geluk belangrijker dan uiterlijk, hoewel een gezonde combinatie van de twee natuurlijk uiterst wenselijk zou zijn!” Die ene keer dat ze botox probeerde, was geen succes. “Het heeft maanden geduurd voordat dat spul was uitgewerkt. Ik doe het nooit meer.”

7. ANGELA GROOTHUIZEN (57)

“Ik zie de overgang als een zegen. Het is tijd dat we stoppen vrouwen boven de 40 weg te zetten, dit zijn topjaren. De onzekerheid is achter de rug, ik heb een leuke carrière en een lekkere man. Bij de televisie werken veel jonge mensen, maar ik denk en hoop dat rimpels weer in de mode komen. Een rijpe perzik is lekkerder dan een harde perzik.” Ze liet wel haar oogleden corrigeren en ze heeft botox in haar fronsrimpel laten zetten. Maar verder niets.

8. MONIQUE KLEMANN (51)

“Wat ik merk aan ouder worden? Dat sporten steeds belangrijker wordt. Anders krijg ik last van ouderdomskwaaltjes. Nu blijven mijn benen en billen strak, is mijn houding goed door de buikspieroefeningen en blijf ik goed op gewicht. Ook voor mijn werk is een fit lichaam belangrijk, want een hijgende Monique op het podium is geen succes.”

9. HENRIËTTE TOL (64)

“Fysiek vind ik ouder worden geen probleem, dat de zwaartekracht meer trekt hoort er nu eenmaal bij. Mijn man zegt altijd, en dat vind ik zo leuk aan hem: 'Laat je niet gek maken door bladen in de kiosk met meisjes van 14 die eruit moeten zien als 19. Jij bent een meisje van 60+, count your blessings.' En dat doe ik.”

10. TINEKE SCHOUTEN (62)

“Op mijn leeftijd vragen mensen: hoe lang ga je nog door? Als ik net als iedereen op mijn 67ste met pensioen ga, heb ik nog drie nieuwe shows te gaan. Maar ik wil er nog 25 schrijven. Voel me hartstikke fit. Toch heb ik wel tegen mijn man en dochters gezegd: ‘Jongens, als het er niet meer uitziet, fluit me terug. Zeg het keihard in mijn gezicht.’ Voor iedereen en alles is een tijd.”

Tekst: Tanja Spaander Fotografie: Hollandse Hoogte, Stef Nagel, Iris Planting, Gregor Servais, Mark Uyl

De nieuwste VROUW Glossy ligt vanaf vandaag in de winkel! VROUW Glossy liever thuis ontvangen?

Regel het hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.