Nieuws/Vrouw
1659838403
Vrouw

Aimée (8) verloor haar zusje en zet zich nu in voor Stichting Opkikker

De 8-jarige Aimée was intens verdrietig toen haar kleine zusje Elynn vorig jaar overleed. Toch besloot ze niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar zich speciaal voor haar zusje als ambassadeur in te zetten voor Stichting Opkikker.

Een jaar geleden moest Aimée noodgedwongen afscheid nemen van haar kleine zusje. Het meisje overleed op 5-jarige leeftijd aan een hersentumor. "We zijn nog steeds erg verdrietig en het gemis is groot, maar we zijn blij dat - na een strijd van vier jaar - verder lijden haar is bespaard", vertelt moeder Chantal.

Iets terugdoen

Aimée was intens verdrietig, maar had na de dood van haar kleine zusje maar één doel voor ogen: zich inzetten voor de Stichting Opkikker. "Het was helemaal haar eigen idee. In de tijd dat Elynn ziek was, werden we door Stichting Opkikker uitgenodigd voor een zogenoemde Opkikkerdag. Dat heeft niet alleen Elynn, maar ook Aimée ontzettend goed gedaan."

"Juist omdat Aimée weet hoe moeilijk het leven met een ziek zusje kan zijn, wilde ze graag iets betekenen voor andere kinderen. Ze vertelde mij dat ze die Opkikkerdag zó leuk vond en dat ze graag wil helpen om andere zieke kinderen én broertjes en zusjes ook zo'n leuke dag te bezorgen."

Iets terugdoen

"Dat maakt mij als moeder natuurlijk supertrots. Aimée is pas 8 jaar, maar nu al zo begaan met andere kinderen. Echt hartverwarmend! We hebben haar dan ook meteen aangemeld als ambassadeur voor Stichting Opkikker en sindsdien is ze druk in de weer voor de stichting."

"Zo maakt ze sleutelhangers en armbandjes die ze vervolgens verkoopt, zamelt ze oude mobieltjes in en mocht ze onlangs namens de stichting een cheque in ontvangst nemen. Héél leuk! Ze bloeit er helemaal van op. Juist omdat ze op deze manier iets terug kan doen."

Geridderd

Het harde werken van deze piepjonge ambassadeur bleef ook bij de stichting niet onopgemerkt. Afgelopen zondag werd Aimée geridderd tijdens de jaarlijkse ambassadeurdagen van Stichting Opkikker. "Ze werd toegesproken en kreeg na afloop een lintje opgespeld. Ze was zo blij én zo trots."

"Normaal gesproken is Aimée heel verlegen en heel stil, maar daar op dat podium zag ik haar echt stralen. Dat was zo'n mooi en bijzonder moment. Helemaal omdat het natuurlijk de afgelopen jaren vooral om haar zusje heeft gedraaid. Nu draaide het even echt alleen om haar. Dat was heel mooi."

Groot gemis

Toch voelde het bijzondere moment van haar oudste dochter wel dubbel voor moeder Chantal. "Je realiseert je op dat moment ook waarom je daar staat ... omdat Elynn er niet meer is. Die momenten zijn en blijven moeilijk. Het gemis en verdriet om Elynn is nog steeds heel groot. Ze heeft een lege plek achtergelaten in ons leven."

"Dat merk ik ook bij Aimée. Het is voor haar de afgelopen vier jaar ook heel zwaar geweest. Onlangs vertelde ze in tranen dat ze zich zo eenzaam en alleen voelde sinds de dood van Elynn. Dat gaat je als moeder aan het hart. Om haar weer een heel klein beetje op te vrolijken, krijgt ze volgende week twee poesjes. We hopen dat die eenzaamheid dan misschien iets minder wordt."

Mooie herinneringen

"Hoewel Elynn er niet meer is, zal ze altijd onderdeel blijven van ons gezin. Door de Stichting Opkikker zijn we natuurlijk al veel met haar bezig, maar we praten ook veel over haar en posten af en toe een mooie foto op social media. We willen haar in leven houden door de mooie herinneringen die we aan haar hebben."

"Dé mooiste herinnering? Dat is moeilijk. Ik denk haar karakter. Het was zo'n lief meisje. Ze was heel knuffelig en zei altijd tegen iedereen: 'Jij bent lief'. Ze was een en al liefde. Liefde die ook Aimée volop heeft. Want je als 8-jarige na de dood van je zusje belangeloos inzetten voor een stichting? Dat moet wel uit een heel warm hart komen."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.