Vrouw/Opgebiecht
1661092578
Opgebiecht

'Ineens begon mijn baas mij te zoenen'

Vrouw knipt haren

Vrouw knipt haren

In deze aflevering van onze rubriek Opgebiecht vertelt een vrouw hoe ze werd belaagd door haar baas.

Vrouw knipt haren

Vrouw knipt haren

"Al heel jong wist ik dat ik kapster wilde worden. Mijn ziel en zaligheid stopte ik in mijn werk en inmiddels ben ik topstylist bij een grote kappersketen. Daarnaast ben ik al twintig jaar getrouwd met mijn grote liefde John*.

Homo

In mijn werk heb ik over het algemeen niet vaak te maken met mannelijke collega’s en áls ik ze dan ontmoet, zijn ze vaak homo. De opwinding was dan ook groot toen we vorig jaar een knappe bedrijfsleider kregen, die tot onze verrassing ook nog eens hetero was.

Sommige collega’s waren diep van hem onder de indruk en vonden het jammer dat hij getrouwd was. Ik - zelf immers ook getrouwd - natuurlijk niet, maar ik kon het vanaf het eerste moment wel uitstekend met Peter* vinden.

Hotel

We hadden dezelfde ideeën over knippen en kapsels, we wilden de zaak in dezelfde stijl inrichten en hadden ontzettend veel lol samen. In mijn ogen waren we een topteam, dikke vrienden. Maar toen kwam dus die bewuste kapperswedstrijd. Het was vanzelfsprekend dat we daar samen heen gingen en óók dat we in hetzelfde hotel bleven slapen.

We waren de hele dag keihard aan het werk en gingen ’s avonds heerlijk eten en aan de boemel. Tot dat moment was het geen seconde in me opgekomen dat Peter andere gedachten over ons contact had dan ik. En ik ben ook nog eens vijf jaar ouder dan hij.

Zoenen

Ik ging dus gewoon mee naar zijn hotelkamer voor een 'afzakkertje' en schrok me wild toen Peter me ineens begon te zoenen en aan de knoopjes van mijn blouse begon te friemelen.

Hij duwde me op bed, maar ik wilde dat allemaal absoluut niet. Niet alleen ben ik tegen vreemdgaan, seks hebben met de baas leek me ook niet handig. Ik probeerde weg te komen, maar hij liet me niet gaan. Zijn handen zaten overal. Pas toen ik hem een knietje gaf, liet hij me los.

Glad ijs

Ik rénde zijn kamer uit, voelde me afschuwelijk. Die nacht heb ik geen oog dichtgedaan. De volgende dag deed hij heel kortaf. Zelf was ik van plan om gewoon vrolijk en aardig te doen, in de hoop dat we dan snel over 'het incident' heen zouden stappen.

Helaas dacht Peter daar anders over. Hij voelde zich blijkbaar afgewezen en/of maakte zich zorgen dat hij zich als manager op te glad ijs had begeven. Vanaf dat moment was onze vriendschap voorbij. Sterker nog: hij gedroeg zich zeer afstandelijk en kritisch en elk klein foutje dat ik maakte werd enorm opgeblazen.

Functioneringsgesprek

Toen ik tijdens het functioneringsgesprek ook nog eens een slechte beoordeling kreeg, besefte ik dat de situatie onhoudbaar was geworden. Ik solliciteerde bij andere kapsalons en gelukkig werd ik snel ergens aangenomen. En mijn nieuwe baas? Een heel aardige vrouw!

Je zou dus kunnen zeggen dat het goed is afgelopen. En tóch zit het hele verhaal me dwars. Heb ik niet de weg van de minste weerstand genomen? Had ik geen klacht tegen hem moeten indienen?

In de zaak werken immers veel jonge meiden; misschien valt Peter hen óók wel lastig. Had ik die niet moeten beschermen? Of maak ik er nu te veel heisa van? Ik bedoel: ik ben toch niet seksueel misbruikt? Van verkrachting was toch geen sprake? Maar waarom voel ik me dan toch nog rot?"

*De namen in dit stuk zijn gefingeerd.

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal?

Vertel het dan hier!

Dit verhaal stond eerder al in oktober 2017 op VROUW.nl.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.