Vrouw/Praat Mee
1663808056
Praat Mee

Praat mee

Supermarkten tot steeds later open... Super of onnodig?

Steeds meer supermarkten zijn tegenwoordig tot laat open. Het is bijna ’gek’ als een supermarkt niet tot 22 uur open is. Dit blijkt uit onderzoek van Openingstijden.nl. De reacties op de ruime openingstijden zijn verdeeld.

Geopend zijn tot 18:00, werd 20:00 uur, 21:00 uur en inmiddels dus 22:00 uur. In de afgelopen vijf jaar is de hoeveelheid supermarkten die tot 22:00 geopend is verdubbeld tot ruim 550. Ruim een derde van de AH’s blijft doordeweeks open tot in de latere avonduren, aldus Openingstijden.nl.

Bob Gross, eigenaar van Openingstijden.nl: „Supermarkten zijn belangrijke trekkers in winkelgebieden als wijkwinkelcentra. Wij verwachten dat winkeliers uit andere branches de aankomende jaren ook de openingstijden zullen verruimen om zo te kunnen profiteren van consumenten die pas laat boodschappen komen doen. Bij een klein aantal winkels zien we dat nu al gebeuren.”

De supermarktbranche van de FNV is niet blij met de ontwikkeling. De kleine winkeliers zullen de dupe zijn van de late tijden en gedwongen worden om mee te gaan in deze trend.

Praat mee

Wat vind jij van de ruimere openingstijden? Vind je het ’super’handig, of doe je sowieso altijd boodschappen vóór het avondeten? Of is het toch wel handig om ook ’s avonds de optie te hebben om boodschappen te doen? Praat mee op onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.