Vrouw/Praat Mee
1664531768
Praat Mee

Praat Mee

Op vakantie met de familie? Dacht het niet!

Je kijkt al maandenlang uit naar die welverdiende vakantie. Lekker even weg met het gezin, want in het dagelijks leven hebben jullie maar weinig tijd samen. Dan belt je schoonmoeder op met de vraag: ’Mogen wij met jullie mee op vakantie?’. Wat zeg jij? Sta je te popelen om een gratis oppas? Of pak jij je koffers à la minute weer uit?

Onderzoek

Uit onderzoek van Zoover blijkt dat maar liefst de helft van alle Nederlanders ooit met drie generaties op vakantie is geweest, maar dat gaat niet altijd van harte. De reis moet voor de meeste mensen plaatsvinden in Nederland en mag niet langer dan een week duren. Wie zich niet aan deze ongeschreven familievakantie-regels houdt, kan veel boze gezichten verwachten.

De meerderheid gaat met de familie op vakantie voor de gezelligheid of om de grootouders meer tijd te laten doorbrengen met kinderen en kleinkinderen. Verder gaat een aantal alleen mee, omdat de vakantie voor hen betaald wordt of omdat opa en oma dan gratis en voor niks op de kinderen kunnen passen. Kortom, opa en oma staan op de eerste plek, maar zeker niet langer dan een week.

Praat mee

Hoe sta jij hier tegenover? Vind je het prima om met je (schoon)familie op vakantie te gaan? En zou jij tot rust komen als je (schoon)familie op je lip zit? Of kan jij je familie niet luchten of zien? Praat mee op onze Facebookpagina

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.