Nieuws/Vrouw
166587702
Vrouw

Bruin(er) zonder zon... Zo doe je dat!

Als de zon schijnt, dragen we maar wat graag luchtige kleding. Jammer alleen van die nog witte benen en armen... Wil je zo het strand niet op? Dan is er een oplossing: bruin uit een flesje!

De huidige zelfbruiners zijn een stuk makkelijker aan te brengen en je kleurt er ook allang niet meer oranje van. De kleur oogt heel natuurlijk. Bovendien is er aan de vervelende geur van deze producten gewerkt en zijn de ingrediënten niet meer giftig. Dus probeer het gerust. Een juiste voorbereiding is het halve werk. De selftanners hiernaast doen de rest.

Mannen doen het ook

Een bruinere huid in een handomdraai heeft allang niet meer alleen de interesse van vrouwen. Ook mannen grijpen regelmatig naar kunstmatig bruin. Hun favoriet? Gels en sprays. Gebruik bij het aanbrengen wel een handschoen, want stevig insmeren is bij een behaard lichaam een must. Voor het beste effect moet de procedure mogelijk worden herhaald.

Geleidelijk aan lichter

Zelfbruiners hebben als basis de stof DHA oftewel DiHydroxyAcetone. Deze natuurlijke suiker reageert op de eiwitten in de buitenste huidlaag en hierdoor krijg je een bruinere kleur. Een andere zelfbruinende werkstof is Erythrulose, een ketose suikermolecuul dat ook in frambozen zit en reageert op de eiwitten in de buitenste huidlaag. Door vooraf een keer onder de zonnebank te gaan, leg je alvast een basis voor 'een zongekuste huid'. De selftanner maakt de kleur nog intenser en meestal houdt die teint zo’n 4 dagen tot zelfs een week aan. Het fijne is dat-ie heel langzaam weer lichter wordt.

Scrubben moet

Voordat je begint met sprayen of crème aanbrengen is het verstandig om de huid de dag ervoor stevig te scrubben zodat alle dode huidcellen verdwijnen en de huid lekker glad is. Wacht na het aanbrengen van de selftanner 10 minuten met aankleden en was eventueel handpalmen schoon om verkleuring van de handen te voorkomen.

Bronzing tips

• Breng na het scrubben eerst een bodylotion aan, dan pakt de zelfbruiner beter.

• Werk van boven naar beneden.

• In de beautysalon kun je je laten spraytannen, lekker om vlak voor de vakantie al een basiskleur te hebben.

• Eten van fruit en groenten met veel caroteen heeft binnen een paar dagen een positief effect op je teint.

Dit verhaal lees je ook in Zomer, het magazine dat de komende acht weken op zaterdag bij De Telegraaf zit.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.