Vrouw/VROUW magazine
1669230994
VROUW magazine

VROUW Magazine

Recept: Ontbijt-trifle

Recept uit ’Time to Eat’ door Nadiya Hussain.

Recept uit ’Time to Eat’ door Nadiya Hussain.

Culi-expert Marjolein: „Niet al het voedsel is even goed voor je. Een marshmallow bevat niks dat positieve effecten heeft op je gezondheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een rauwe wortel. Maar van het laatste word ik dan toch weer minder gelukkig dan van het eerste. En gelukkig zijn, is áltijd goed voor je.”

Recept uit ’Time to Eat’ door Nadiya Hussain.

Recept uit ’Time to Eat’ door Nadiya Hussain.

Ingrediënten ontbijt-trifle

~ 1 kg Griekse yoghurt

~ 200 g chiazaad

~ 1 el honing

~ 2 tl kaneel

~ 500 g diepvrieszomerfruit

~ 3 el poedersuiker

~ geraspte schil van 1 sinaasappel

~ 175 g briochebrood

~ 175 g granola

~ 125 ml slagroom

~ 1 el suiker

Bereidingswijze ontbijt-trifle

Stap 1

Doe de yoghurt in een kom met het chiazaad, de honing en de kaneel. Roer goed door elkaar.

Stap 2

Doe de bevroren vruchten met de poedersuiker en sinaasappelrasp in een andere kom en laat ontdooien.

Stap 3

Giet het sap in een schaaltje en leg het fruit op de bodem van de trifleschaal. Scheur het brood in stukjes en meng met de granola.

Stap 4

Spreid uit over het fruit en besprenkel het bewaarde sap erover. Schep de yoghurt erop en zet de trifle minstens 30 minuten in de koelkast.

Stap 5

Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker en spuit die tot slot over de trifle.

Meer recepten

Weet jij ook nooit wat je moet ontbijten? Deze haverkoeken kun je vooraf klaarmaken en onderweg opeten. Neem voor nog meer inspiratie eens een kijkje tussen deze lijst met tien snelle en makkelijke ontbijtjes.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.