Nieuws/Vrouw
1671147770
Vrouw

Lucie (73): Ik heb betere orgasmes dan ooit

Lucie Meulendijks (73) ontblootte haar borsten toen ze als toeschouwer naar de Gaypride stond te kijken en werd daarmee onbedoeld de ster van de Pride: "Ik wilde aangeven dat ik het niet eens ben met de oprukkende preutsheid."

De kunstenares maakte tijdens haar werkzame leven naam met onder andere erotische schilderijen die op de Kamasutra-beurs werden verkocht. Ook schreef ze een viertal boeken. Over erotiek, maar ook als een vrouwelijke Carmiggelt over dingen die haar opvielen in de stad.

Seksueel bevrijd

Vooral in de plaatselijke dierentuin raakte de Amsterdamse geïnspireerd door hetgeen ze om zich heen zag en hoorde en ja dat waren ook seksuele gedragingen van de dieren. ''Vooral in vergelijking met die van de mens.

Ik ben altijd een vrije geest geweest, wilde nooit trouwen maar ben pas echt seksueel bevrijd geraakt na mijn 52ste. Iemand vroeg of ik eens mee ging dansen, maar ik vond er niks aan. Net een schoolfeest. Daarna ging ik liever naar wat meer spannende locaties, waar je in sexy lingerie anderen kon ontmoeten.

Eigen beeld

Eigen beeld

Borsten ontbloot

Op een van die feestjes ben ik mijn vriend Otto (79) tegengekomen. Otto was seksuoloog en voorzitter van NVSH Amsterdam (Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming, red.) We hebben elkaar bij die vereniging ontmoet tijdens een feest en hadden direct een goede klik. Ook Otto is open-minded.

Hij moedigde mij aan om mijn borsten ontbloot te houden. Ik wilde ze wegstoppen na de derde boot, maar hij zei dat het nergens voor nodig was. Dat ik mooie borsten heb, die gezien mogen worden. Dat ik me er niet voor hoefde te schamen.

Nudist

Wij zijn geen swingers, dat geeft maar misverstanden en ruzie, maar vinden het na twintig jaar samen nog steeds leuk om naar spannende feesten te gaan. Niks moet, lekker aan de bar zitten met een drankje kan ook. Er komen mensen die gelijkgestemd zijn. Al zijn wij inmiddels wel zo’n beetje het oudste stel dat er komt.'

Ik ben altijd al een nudist in hart en nieren geweest. Otto en ik zijn lid van de NFN (Naturistenfederatie Nederland, red.) en als het even kan gaan we naar een naturistencamping.

Preuts

Dat vrije van vroeger zie je bijna niet meer; mensen zijn zo preuts geworden en bedekken zich alleen nog maar. Waarom moet dat? Met dit lichaam heb je kinderen gebaard en gevoed. Naaktheid zou aangemoedigd moeten worden. Waarom doet men er zo moeilijk over?

Vroeger kwamen wij bij strandtenten op het naaktstrand waar je ook naakt naar binnen kon. Die zijn er nu bijna helemaal niet meer. Het lijkt wel of mensen zich steeds meer bedekken. Vroeger waren wij hippies. Blote borsten waren normaal. Je zag het overal waar je kwam, op het strand, in het park. Ook als je op reis ging.

Slecht hart

Ik begrijp niet waarom het nu zo’n taboe is, waarom alles verstopt moet worden. Waarom mannen wel met een blote borst mogen lopen en wij niet? Ik wil uitdragen dat ik me lekker voel in mijn lichaam. Anders had ik ook niet met mijn blote borsten op het balkon gestaan.

Ik heb wel een slecht hart en ben daarom vaak al om 19.00 uur moe. Maar ik heb een superleuk leven; ik heb een leuke zoon (36) die er nooit een punt van heeft gemaakt hoe ik leef en Otto en ik hebben een heerlijke LAT- relatie. We zijn seksueel nog actief en dat vind ik ook belangrijk. Zolang je het volhoudt blijft het goed.

Orgasmes

Ik heb nu betere orgasmes dan ooit. Ik ben na de overgang niet gestopt met seks, heb er nog steeds zin in. Als je ouder bent, hoeft het niet afgelopen te zijn. Het is niet zo dat je er een punt achter moet zetten. Wij zijn daar in ieder geval heel relaxt over. We vrijen nog steeds veel met elkaar en we masturberen, daar doe ik niet moeilijk over.

Je kunt nog zo veel plezier hebben, geef daar voor jezelf uiting aan. Kom daarin voor jezelf op! Het is onzin dat ouderen geen seks meer zouden hebben. We staan juist nog midden in het leven. Misschien kunnen sommige standjes niet meer, maar je kunt nog genoeg wel doen!

Geheimen

Een van de geheimen van onze relatie is dat we niet samenwonen. Otto woont twee deuren bij mij vandaan. 's Ochtends drinken we koffie en in de middag een glaasje wijn, maar ik vind het ook fijn dat ik naar mijn eigen huis kan. We praten trouwens ook veel met elkaar, ook dat is een wezenlijk onderdeel van onze relatie.

Om fit te blijven en alles op gang te houden fiets ik dagelijks. Dan rijd ik de stad uit naar een camping even verderop, drink ik een kopje koffie, zit er te lezen of te schrijven en fiets weer terug.

Elke dag glimlach ik naar de mensen die ik tegenkom, mensen glimlachen vaak terug. Ik word niet genegeerd. Ik verzet me ertegen dat ouderen worden weggeduwd uit de maatschappij. We zijn immers wijzer dan veel jongeren!"

Jij op VROUW.nl

Heb je ook een bijzonder levensverhaal en wil je erover vertellen?

Vertel het dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.