Nieuws/Vrouw
1680856227
Vrouw

Zó breng je dierenleed dus effectief onder de aandacht

Traditiegetrouw maakt Touché Models ieder jaar een kalender voor het goede doel. Vorig jaar kwam de opbrengst ten goede aan onderzoek naar vrouwenkanker, dit jaar bindt het modellenbureau de strijd aan met dierenleed.

De kalender werd dit jaar gemaakt voor stichting Dierenlot, waar Patrick en Rosanna Kluivert zich voor inzetten en Dutchypuppy, de stichting die Bridget Maasland oprichtte om honden over de hele wereld te helpen.

De keuze voor sexy mannen met honden was snel gemaakt, vertelt Bridget. "Voor Dutchypuppy hebben we al eens een kalender gemaakt met vrouwelijke pin-ups. Maar aangezien vrouwen eerder geld uitgeven aan goede doelen dan mannen, waren zij dit keer de doelgroep. Puppy's doen het bij vrouwen altijd goed, net als mooie halfnaakte mannen. De perfecte combinatie dus!"

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

In de armen van Bart en Ewout

Extra trots is ze op haar eigen hondje Zack, die ook model stond voor de kalender. Ze nam hem afgelopen zomer mee uit Ibiza, waar de pup werd gered uit een vuilnisbak. Bridget: "De fotoshoot op het strand was echt fantastisch om te doen. Ze zeggen dat kinderen en dieren het moeilijkst te fotograferen zijn, maar het ging eigenlijk vanzelf. Zack had het hartstikke naar zijn zin in de armen van Bart en Ewout."

De fotografie werd gedaan door Ferry Drenthem Soesman en Carin Verbruggen. De laatste fotografeerde Bridget in 2006 ook voor Playboy. "Carin kan als de beste goede naaktfoto's maken, zonder dat het vulgair wordt. Dat is haar ook dit keer weer gelukt", vertelt de presentatrice.

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Dierenleed voorkomen

Het geldbedrag dat ze destijds van Playboy ontving om uit te kleren te gaan, ging volledig naar Dutchypuppy. Bridget is blij dat door de actie van Touché nu opnieuw aandacht komt voor het bestrijden van dierenleed. "Mensen denken in een economische crisis misschien niet zo snel aan het lot van dieren en dat begrijp ik best. Maar er lopen zo veel barbaren rond in de wereld. Als we allemaal een heel klein beetje bijdragen, kunnen we zoveel leed voorkomen."

De opbrengst van de kalender zal bijvoorbeeld gebruikt worden om zwerf- en straathonden in het buitenland op te kunnen vangen, te steriliseren of om zwangere dieren te aborteren. "Alleen opvang is niet genoeg, om het probleem op te lossen moeten we de hondenpopulatie terugdringen. Daar is veel geld voor nodig."

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

De maand januari, waarop haar eigen hondje Zack prijkt, is natuurlijk Bridgets favoriet. "Maar eigenlijk kan ik bijna niet kiezen, op alle foto's zijn mooie wasbordjes en prachtige honden te zien." Waar haar aandacht het meest naar uitgaat? "Heel eerlijk? Ik kijk toch als eerste naar de hond, haha. Die komt bij mij altijd automatisch op de eerste plaats, dat heb ik van huis uit meegekregen denk ik. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het totaalplaatje: die mooie man erbij maakt het gewoon af."

Beeld: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.