Vrouw/Lekker in je vel challenge
168253923
Lekker in je vel challenge

Lekker in je vel-challenge

Daisy doet mee aan de Lekker in je vel-challenge: ’Ik ga slank mijn trouwjurk in’

„Ik word niet heel blij van die wiebelende kipfiletjes onder mijn armen, of dat ‘schattige’ buikje waar mijn verloofde soms in knijpt.”

„Ik word niet heel blij van die wiebelende kipfiletjes onder mijn armen, of dat ‘schattige’ buikje waar mijn verloofde soms in knijpt.”

Ze stapt in augustus in het huwelijksbootje, liefst met 5 kilo minder. Dus doet VROUW-journalist Daisy Heyer (30) de komende vier weken mee aan de Lekker in je vel-challenge. In dit artikel legt ze uit wat haar pijnpunten zijn.

„Ik word niet heel blij van die wiebelende kipfiletjes onder mijn armen, of dat ‘schattige’ buikje waar mijn verloofde soms in knijpt.”

„Ik word niet heel blij van die wiebelende kipfiletjes onder mijn armen, of dat ‘schattige’ buikje waar mijn verloofde soms in knijpt.”

Wie (J)A zegt, moet ook B zeggen. Ik zei vorig jaar maart ‘ja’ tegen mijn verloofde en ga in augustus trouwen. Heel leuk zo’n bruiloft regelen, maar ik heb altijd gezegd dat ik dan ook ‘slank’ in de jurk ga. En als ik in de spiegel kijk, schiet dat niet echt op. Ik ben lang (1.80 meter) en heb het grootste gedeelte van mijn volwassen leven maat 44 (en een klein beetje overgewicht) gehad. Ik heb de mazzel dat dat zich altijd over mijn hele lichaam verspreidt, dus ik ben nooit écht heel dik.

Kipfiletjes

Toch word ik niet heel blij van die wiebelende kipfiletjes onder mijn armen, of dat ‘schattige’ buikje waar mijn verloofde soms in knijpt. En er was ooit een periode van twee jaar dat ik een gezond BMI had en in maat 40 paste. Moet gezegd worden dat ik toen totaal niet lekker in m’n vel zat en dat afvallen bij mij een stuk sneller gaat met stress. Maar mijn figuur van toen – dát wil ik terug! Gezond én een maatje slanker. Het enige wat ik straks wil omschrijven als ‘breed’ op de trouwfoto’s, is die lach op mijn gezicht. Maar dan is er wel werk aan de winkel.

Vertrouwen

Dus toen ik hoorde dat we weer een Lekker in je vel-challenge gingen doen bij VROUW, stond ik vooraan om mee te doen. Ik wil er in elk geval 5 kilo af, in de hoop dat ik straks een trouwjurk in maatje 42 kan uitzoeken. Ik heb net alle boodschappen voor het eerste weekmenu in huis gehaald... Helaas las ik niks over vette pasta’s, broodjes eggs benedict met Hollandaisesaus of goede wijnen (mijn guilty pleasures), maar toch heb ik er alle vertrouwen in.

De weekmenu’s van de challenge sluiten goed aan bij mijn eigen eetpatroon. Er wordt niet gewerkt met tussendoortjes, het is de bedoeling dat je echt maar drie keer per dag eet, in plaats van zes of zeven keer. Dat heeft als voordeel dat je minder kans hebt om te gaan snacken. Bovendien is het beter voor de vetverbranding. Laat ik nou net iemand zijn die al twee of drie keer per dag eet, dus dat moet geen probleem zijn.

Luister ook naar de podcast Zo Doet Zij Dat over eten, diëten, liegen over je gewicht, #bodypositivity en fatshaming:

Volume

Ook met de porties zit het wel snor. Ik ben wat je noemt ‘een volume-eter’. Dus ook al eet ik maar twee à drie keer per dag, dat zijn wel porties waar je U tegen zegt. En als ik de menu’s bekijk, lijkt het erop dat ik, als ik me hieraan ga houden, echt geen honger meer heb aan het einde van de dag. Maar kán ik me eraan houden, vier weken lang. Zonder dat fijne Italiaanse restaurantje, zonder botersaus, zonder…

Nou ja, dat gaan we de komende weken dus zien. Ik hou je op de hoogte van mijn vorderingen. Wens me sterkte!

Meedoen

Onze Lekker in je vel-challenge is ook in 2022 gratis en voor iedereen beschikbaar. Wil je met ons meedoen? Ga dan naar naar de lekker in je vel pagina van VROUW of zoek op Facebook naar VROUW Lekker in je vel-challenge 2022. Je kunt je daar aanmelden voor de besloten Facebook-groep. En na aanmelding voor de VROUW Nieuwsbrief (vink VROUW Dagelijks en VROUW Wekelijks aan) mis je niets meer.

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.