Vrouw/Seks & Relaties
1688317913
Seks & Relaties

Aflevering 62: 'Ik kan hem niet opzadelen met deze onzekerheid'

Vrouw maakt zich zorgen

Vrouw maakt zich zorgen

Helen is tekstschrijver, moeder van Max en Nina, en tien jaar getrouwd met Paul. Haar wereld stort in als ze verliefd wordt op gezamenlijke vriend Boris. Ze zet een punt achter hun huwelijk en huurt een huisje. En net nu ze haar rust begint te vinden is ze overtijd.

Vrouw maakt zich zorgen

Vrouw maakt zich zorgen

Maandag

Met een ongerust gevoel word ik wakker. Ben ik misselijk?

Nee. Dat was ik bij Max en Nina wel. Ik voel me ook niet heel anders dan normaal. Als ik de kinderen naar school heb gebracht, rij dik naar Boris. "Hé! Jou verwachtte ik niet. Ik heb zo een afspraak, lieverd. Is er iets?"

Ik heb hem nog helemaal niets over mijn vermoedens verteld, maar ga dat nu ook niet doen. Ik kan hem niet opzadelen met deze onzekerheid als hij zo naar een klant moet. "Nee er is niets. Ik wilde je gewoon even zien..." Hij trekt me tegen zich aan.

Het liefst barst ik in tranen uit en vertel dat ik over tijd ben. "Kom je vanavond langs, als de kinderen slapen?" "Doe ik. Uur of tien?" "Ja, dat is wel safe. Half tien ook." Ik geef hem een zoen en stap weer in mijn auto. Even twijfel ik of ik langs de drogist zal rijden voor een zwangerschapstest. Maar ik durf het niet.

Dinsdag

Ik ben doodmoe. Boris en ik hebben tot diep in de nacht zitten praten en ik moest er vanmorgen om zeven uur weer uit om de kinderen naar school te brengen. Boris reageerde onthutst dat ik het hem 's ochtends niet had verteld. "Daar hoef je toch niet alleen mee te lopen? Dit is óns probleem." Ik heb alleen niet het idee dat het voor Boris zo'n probleem is als ik zwanger blijk te zijn.

"We lossen het wel op, Helen. We huren een groter huis. We hebben nog maanden om aan het idee te wennen en het voelt goed tussen ons, toch?" Was het maar zo eenvoudig. Ik wil helemaal geen derde kind. En al helemaal niet in deze fase van mijn leven. Hoe moet ik het de kinderen vertellen? Zij weten nog niet eens dat er een nieuwe man in mijn leven is!

Ik zie Boris vrijdag weer en we hebben afgesproken dat we, als ik dan nog niet ongesteld ben, een test doen. Samen. De kinderen zijn dan bij Paul, zodat we de uitslag, hoe dan ook, met z’n tweeën kunnen verwerken.

Vrijdag

Mijn vingertoppen voelen ijskoud en al de hele dag heb ik het gevoel in de wachtkamer bij de tandarts te zitten - zo vlak voor je verstandskiezen worden getrokken. Ik heb de zwangerschapstest woensdag online besteld en gisteren al bezorgd gekregen.

Wel zo anoniem. Geen drogist in de nabije omgeving zou mij een veiliger gevoel kunnen geven, want news travels fast in deze regio. Over een uur is Boris hier. Hoe zal ik het aanpakken? Eerst eten koken, dan testen? Meteen bij binnenkomst duidelijkheid scheppen? Ik neig naar het laatste...

De populaire VROUW magazine-rubriek Helen’s dagboek is nu vanaf de eerste aflevering wekelijks op VROUW.nl te lezen. Heb je Helen's avonturen altijd al willen (terug)lezen? Elke vrijdagochtend staat er op VROUW.nl een nieuwe aflevering!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.