Vrouw/Opgebiecht
1709065108
Opgebiecht

‘Mijn ex weet niet dat ik ons kind stiekem laat vaccineren’

Ik heb tegen ex gelogen over vaccineren

Ik heb tegen ex gelogen over vaccineren

Ik denk wel eens dat er bij mijn ex en zijn nieuwe vriendin een steekje loszit. Hij wil niet dat onze dochter van bijna één jaar gevaccineerd wordt, omdat hij denkt dat er schadelijke stoffen in zitten. We leven niet meer in de middeleeuwen zeg!

Ik heb tegen ex gelogen over vaccineren

Ik heb tegen ex gelogen over vaccineren

“Onze werelden kunnen na de scheiding wat dit betreft niet verder uit elkaar liggen. Ik werk in de gezondheidszorg en heb me goed ingelezen over het onderwerp.

Ook praat ik er regelmatig met collega’s over en ik heb er zelfs een keer een hoogleraar voor aan zijn mouw getrokken. Iedereen is het erover eens: vaccineren is beter dan niet vaccineren.

Overleden aan mazelen

We krijgen aan deze kant bovendien te maken met de gevolgen van niet vaccineren. Kinderen die in het ziekenhuis belanden met mazelen en zelfs kinderen die daaraan overlijden.

Ik wil echt niet dat mijn dochter in zo’n positie komt en ik wil ook niet dat zij een potentieel gevaar is voor haar omgeving. Ze gaat naar de opvang en als zij haar prikjes niet heeft gehad, kan ze wellicht later andere kindjes besmetten die nog te jong zijn om geprikt te worden.

Zij vindt vaccinaties troep

Mijn ex heeft sinds een halfjaartje een nieuwe vriendin die nogal spiritueel is. Ze komt uit de antroposofische hoek. Ze heeft op mijn ex ingepraat dat vaccinaties troep zijn.

Ik hoorde zelfs het woordje ‘antivries’ vallen en ze zegt dat het juist goed is als kinderen ziek worden, zodat hun eigen immuunsysteem sterker wordt. Ik vind het onzin wat er uit haar mond komt.

Ze gaat ook helemaal niet over de gezondheid van ons kind, maar ik merk dat mijn man helemaal in haar ban is. Hij was al niet zo van de prikken, daar hadden we al wel discussies over toen ze net was geboren, maar hij hangt nu aan haar lippen en haar waarheid is zijn waarheid geworden.

Hij staat er dan ook op dat ons kind niet wordt geprikt.

Dokter

Inmiddels ben ik het zó beu dat zij de boel bepalen in haar nadeel, dat ik laatst de knoop heb doorgehakt en ben begonnen met haar in te laten enten. Mijn ex ziet haar alleen in de weekenden en heeft er geen weet van.

Mijn dochter is nog te klein om het te vertellen en hij vraagt nooit naar de boekjes van de inenting en heeft verder ook geen contact met onze dokter. Zo betrokken is hij dus ook weer niet bij het onderwerp, zou je kunnen denken.

Tegen mijn ex en zijn vriendin heb ik gezegd dat ze niet wordt geprikt, dat ik nu inzie dat ze gelijk hebben. Daarmee lijkt de kous af. Ze zeiden dat ze blij waren dat ik nu ook de ‘waarheid’ zag. Ik kreeg zelfs een schouderklopje van haar. Ze moesten eens weten.

Ik wil natuurlijk geen risico lopen met mijn dochter vanwege de knotsgekke overtuiging van een of ander maf wijf met Ibiza-rokken. Het lijkt wel of ze onderdeel zijn van een sekte met dat anti-vaxx denken! Het is niet op een wetenschappelijke manier ingestoken. Die mensen dwalen maar wat rond op internet.”

Wil jij ook (anoniem) iets opbiechten?

Klik dan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.