Vrouw/Praat Mee
1712479515
Praat Mee

Als de school staakt, wiens probleem is dat?

Leraren van basisscholen gaan donderdag 5 oktober staken om meer salaris en een lagere werkdruk af te dwingen. De opvang van de kinderen moeten ouders van basisschoolleerlingen zelf regelen.

De lonen in het basisonderwijs liggen volgens de leraren veel lager dan in het voortgezet onderwijs of bij andere hbo-banen.

In de knel

In juni legden leerkrachten in het basisonderwijs ook het werk neer maar dat was slechts een uur. Toen konden scholen zelf bepalen hoe ze die 60 minuten invulden. De meeste scholen losten dit op door de lessen een uur later te laten beginnen.

De PO-raad (primair onderwijs) adviseert ouders nu om de kinderen thuis te houden op 5 oktober. De Telegraaf schrijft dat de ouders van 1,5 miljoen basisschoolkinderen die dag in de knel komen.

Praat mee

Hoe los jij dit thuis op op 5 oktober? Gaat je partner een dag niet werken, offer jij zelf een werkdag op of wordt het die dag gewoon de hele dag opvang in plaats van alleen na school? Praat mee door je reactie hieronder achter te laten.

Schitter jij straks op de rode loper?

Tien jaar VROUW vieren we samen met jou. En samen met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley. Op 30 oktober 2017 rollen wij (speciaal voor jou en je vriendinnen) onze feestelijke rode loper uit, tijdens een waanzinnige avond met topartiesten, meezingers, mode en beauty. Jij komt toch ook? Info en tickets hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.