Nieuws/Vrouw
1714597692
Vrouw

'Met mijn moeder in bed'

Afgelopen weekend belandde de lezerscolumn van Mirjam van 't Veen in onze inbox. Een column over vervlogen geuren en verse herinneringen aan die ene belangrijke persoon in ons leven: een moeder. Voor iedereen die de geur van moeders versgewassen lakens mist...

"Aaaah, heerlijk", zeg ik terwijl ik het dekbed nog dichter om mij heen trek. "Mmm", bromt Lief terwijl hij naast mij in bed duikt. "Mag ik ook nog wat dekens?". "Omdat je het zo lief vraagt", zeg ik terwijl ik hem een klein stukje van het dekbed geef.

Dikke kus

"Ruik je dat?", vraag ik als Lief eindelijk ligt. "Wat?" bromt hij. "Heb je soms een scheet gelaten?" "Neeee!! Ruik nou gewoon eens." Naast mij hoor ik wat gesnuif en gemompel waar ik uit concludeer dat hij niks bijzonders ruikt. "Vind je het dekbed niet lekker ruiken?" Opnieuw hoor ik gesnuif. "Ja, nu je het zegt. Heb je een nieuwe wasmiddel?"

"Nee, dit dekbed heb ik van mijn moeder gekregen. Ze gebruikte het niet meer en heeft 'm voor mij gewassen. Elke keer als ik de geur van haar wasmiddel ruik moet ik aan vroeger denken. Hoe ze mijn broer en mij naar bed bracht en dan een verhaaltje vertelde. Of dat ze samen met ons liedjes zong. Later toen we ouder werden luisterde ze uren naar onze verhalen en puberperikelen en vlak voordat ze dan naar beneden ging gaf ze ons een dikke kus."

Mirjam van 't Veen

Mirjam van 't Veen

Met mijn schoonmoeder in bed

"Fijn hê, die geur."

"Mmmmm", bromt Lief instemmend. Terwijl hij zijn armen om mij heen slaat zegt hij "Kom, ga nu maar lekker slapen, dan probeer ik los te komen van het beeld dat ik nu eigenlijk samen met jou en mijn schoonmoeder in bed lig."

Jouw column op VROUW.nl

Wil jij, net als Mirjam, ook een lezerscolumn op VROUW.nl publiceren?

Laat je verhaal dan hier achter!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.