Nieuws/Vrouw
1718215846
Vrouw

Zo krijg jij ook een zandloperfiguur!

Styling video

Styling video

Het zandloperfiguur is voor heel veel vrouwen hét ideale figuur. Behoor jij niet tot the lucky few die zo'n zandloper van nature hebben? En weet je welk figuur-type je wél bent? Dan kun je er met kleding en de juiste styling voor zorgen dat het optisch net lijkt of jij ook een zandloper bent. Hoe? Modestylist Edith Dohmen – bekend van haar site stylehasnosize.com en haar Instagram stylehasnosize_official – legt het uit.

Styling video

Styling video

Ben je recht gebouwd?

“Als je weinig verschil tussen heup en taille hebt, kun je toch meer taille creëren door te kiezen voor een een high-waist broek, zo creëer je ook meteen lengte. Of je plaatst een ceintuur in je middel, denk bijvoorbeeld aan een trenchcoat, ideaal! Zorg er ook voor dat je je taille, ‘de horizon’ blijft zien, zoals ik uitleg in de video.”

Wil je dat je borsten en of brede schouders minder opvallen?

“Breng dan meer volume aan de onderkant door bijvoorbeeld een broek met steekzakken, een bandplooibroek of een chino te dragen. Werk met plooitjes of draag een tulprokje. Een grotere boezem kun je minder laten opvallen door het vlak te breken. De makkelijkste oplossing is het dragen van een V-hals. Wil je toch een top met een hogere hals dragen, voeg dan een tweede laag toe, bijvoorbeeld met een blazer of vest. En als de tweede laag precies over je borsten valt, doorbreek je het vlak en lijken je borsten optisch wat kleiner.”

Baal je van je brede heupen?

“Compenseer aan de bovenkant. Een jasje met schoudervulling zorgt voor meer balans. Of draag een top met pofmouwen. Let ook op hoe de mouwen zijn ingezet: een kapmouwtje bijvoorbeeld werkt heel goed om je schouders wat breder te laten lijken. Deze lente en zomer is de off shoulder een grote trend, met zo’n (boot)hals compenseer je bredere heupen. En dan sla je twee vliegen in een klap! Draag geen brede riem op je heupen, hierdoor benadruk je ze nog meer en lijken ze zelfs breder!”

En hoe verdoezel je een buikje?

“Kijk vooral naar jurkjes, rokjes, tops met een duidelijke belijning of stiksel, die er optisch voor zorgen dat er een taille te zien is. Heb je rechte heupen en wil je je buik verdoezelen, kies een top met elastiek aan de onderkant, deze kun je op gewenste hoogte laten zakken en hierdoor je kun je door het te laten bloezen en je buik verdoezelen. Draag liever geen riem over je buik, daardoor benadruk je 'm juist.”

“Kortom: wat je wel hebt, doe je niet! En wat je niet hebt, doe je wel! Natuurlijk geldt altijd: ben je er blij mee, laat het vooral zien, want als je je goed voelt, straal je dat ook uit!”

Ben je benieuwd waar de outfits in de video vandaan komen? Deze zijn van het merk Promiss.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.