Vrouw/Seks & Relaties
1723773031
Seks & Relaties

Deel 14: ‘Dat was mijn vrouw! Waarom neem je in godsnaam op als zij belt?’

Toen hoorde ik gerommel uit de badkamer en stond hij slechts gehuld in een handdoek voor me. Ik drukte meteen op de rode knop. “Is dat mijn telefoon,” vroeg hij argwanend. “Wie was dat?” Hij keek in zijn oproepgeschiedenis. ‘Dat was mijn vrouw! Waarom neem je in godsnaam op als zij belt?” Zijn blauwe ogen stonden woedend. Hij trok razendsnel zijn kleren aan, stopte zijn telefoon in zijn zak en sloeg de deur achter zich dicht.

Ik bleef alleen achter en barstte in tranen uit. Hij wilde toch van me genieten voor ik weg ging? Hij kon toch niet zonder me? Wat moest ik doen? Hem bellen? Appen? Excuses aanbieden?

LAPTOP

De rest van de dag bracht ik door achter mijn laptop. Ik las reviews van hotels en bezienswaardigheden op Java en bezocht fora met namen als ‘backpacken in je eentje’. Om de vijf minuten checkte ik mijn telefoon om te kijken of ik al iets van hem had gehoord. Maar het bleef angstvallig stil.

Om vijf uur hield ik het niet meer. Ik moest weten wat er was gebeurd. Zou zijn vrouw hem de deur hebben uitgezet? Zou hij eindelijk, eindelijk aan zijn vrouw hebben verteld dat hij voor mij, zijn minnares, zou kiezen? Hem bellen durfde ik niet. Maar ik kon toch wel even langs zijn huis fietsen?

GEZELLIG TAFEREELTJE

Bij zijn huis aangekomen verschanste ik me tussen twee auto’s. Er brandde licht. Ik sloop wat dichterbij en zag een gezellig tafereeltje. Fles wijn op tafel, borrelnootjes erbij. Televisie aan, het gezin eromheen. Hij zat samen met zijn vrouw op de bank, het zag er niet uit alsof ze slaande ruzie hadden. Ik voelde de woede opborrelen. Hij wilde me niet kwijt, jaja. Maar háár overduidelijk ook niet! Wat zou hij in godsnaam tegen Josien hebben gezegd?

Ik kon het niet laten. Ik pakte mijn telefoon en stuurde hem een Whatsapp. ‘Ik haat je, ik haat je!’ Maar hij verroerde zich niet. Hij had zeker zijn telefoon uitgezet om zijn vrouw niet nog meer argwaan te laten krijgen. Ik keek om me heen. Er lag een steen. Zou ik die tegen hun raam gooien?

Wil je een mailtje ontvangen als er een nieuwe aflevering van Dagboek van een minnares online staat?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.