Vrouw/Seks & Relaties
1733174290
Seks & Relaties

NIEUW op VROUW.nl: The Polyamorie Files

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Als Jeff uit het niets begint over open relaties, weet Ella niet wat ze ervan moet denken. Is haar man verliefd op een ander? Wat betekent dit voor hun huwelijk? Vanaf nu elke week op VROUW.nl: The Polyamorie Files.

Het is al laat als Jeff en ik het feestje verlaten. We hebben elkaar amper gesproken op de drukke verjaardag van mijn zus. "Wat een heerlijke avond hè?" verzucht Jeff als we op de achterbank van de taxi ploffen. Ik mompel iets onverstaanbaars terug, ik wil mijn ogen dichtdoen. Mijn hoofd tolt van de witte wijn en mijn voeten doen zeer van het dansen. "Wat vind jij eigenlijk van open relaties?", vraagt mijn man. Ik voel mezelf nuchter worden. "Hoezo? Waarom vraag je dat opeens?"

Collega

Jeff hangt een vaag verhaal op over een collega die blijkbaar een open relatie heeft met zijn vrouw. Beide hebben af en toe een andere bedpartner, ze vinden het goed van elkaar, maar hoeven het niet te weten van elkaar. Thuis vraag ik Jeff waarom hij daar nu over moet beginnen, ik ben moe en wil slapen, het liefdesleven van zijn collega interesseert me vrij weinig. "Ik vind het gewoon zo bijzonder El, het heeft me aan het denken gezet."

Alarmbellen

Duizend alarmbellen gaan af in mijn hoofd, maar ik wil er niet naar luisteren. Ik ben te moe. Als ik mijn hoofd op mijn kussen leg, val ik in een onrustige, diepe slaap. De volgende ochtend word ik wakker met een droge mond en hoofdpijn. Die verdomde Chardonnay. Naast me ligt Jeff nog luid te snurken met zijn mond open. Ik kijk naar hem en vraag me af of ik hem nog net zo aantrekkelijk vind als 17 jaar geleden.

Wat lijkt het lang geleden dat we nog studeerden en elkaar ontmoetten. We waren zo verliefd, konden niet van elkaar afblijven. Maar nu, 17 jaar later en twee kinderen verder is er van die passie nog weinig over. Ik hou ontzettend veel van Jeff en hij van mij, hij is mijn maatje, mijn rots, mijn allerbeste vriend. En daarom blijven zijn woorden van gisteravond maar door mijn hoofd gaan. Een open relatie is toch niks voor hem? Waarom begint hij daar dan over?

Met iemand anders vrijen

Als we een paar uur later fris gedoucht in de auto zitten om de kinderen te halen, begin ik er zelf maar over. "Jeff, wat je gisteren zei over die open relatie? Wat vind je daar nou echt van?" Onder zijn zonnebril zie ik dat zijn ogen gaan stralen. "Ik weet het niet El, maar het idee heeft me aan het denken gezet. We zijn al zo lang samen, kun jij je voorstellen dat je nooit meer met iemand anders zou vrijen dan met mij? Dat je nooit meer iets kunt voelen voor een ander?"

Een steek in mijn maag. Ik staar uit het raam. "Ik denk daar nooit over na Jeff. Ik hou van jou, jij bent mijn man. Ik wil jou niet kwijt." Zijn hand op mijn been. "Ik jou ook niet, nooit. Ik hou van jou, van de kinderen, ons gezin, ons leven. Maar dat betekent niet dat ik me nooit meer fysiek aangetrokken voel tot andere vrouwen. Soms zie ik een vrouw, of klets ik met een vrouw en ben ik daarvan onder de indruk. Ik zou dan wel meer willen, zonder dat ik jou kwijt wil natuurlijk."

Wat moet ik?

Ik denk terug aan gisteravond en zie opeens weer voor me hoe Jeff die avond veel aan het praten was met Sabine, een vriendin van mijn zus. Hij haalde drankjes voor haar en ik heb ze zelfs even zien dansen samen. Ik hechtte er geen waarde aan, maar zou hij er meer mee bedoelen? Was het Sabine waar hij zo van onder de indruk is? Wat moet ik hiermee? Wat zegt dit over ons huwelijk?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.