Vrouw/Praat Mee
1744212534
Praat Mee

Virale discussie: Wat vind jij gepaste kleding voor op de werkvloer?

Gisteravond ontplofte Twitter onder de hashtag #rokjesgate. Aanleiding? Een verbod van de Centrale Ondernemingsraad Amsterdam (COR Amsterdam) op korte rokjes en knielaarzen onder haar baliepersoneel.

#rokjesgate Tweets

“De volgende keer stuur ik mensen naar huis en niet meer naar een winkel om iets te gaan halen”, foeterde de teamleider in de desbetreffende mail. De gemeente verklapte vanochtend op Twitter dat de kledingrichtlijnen werden gecommuniceerd n.a.v. een incident 'waarbij de manager het nodig vond duiding te geven aan wat netjes kleden is'.

Slippers en korte broeken

De gemeente Amsterdam Nieuw-West is niet de enige die kledingvoorschriften hanteert. Zo zijn er heel wat functies waarbij het dragen van een bedrijfsuniform of mantelpak verplicht is. En ook als de temperatuur stijgt, is het dragen van slippers en korte broeken op veel Nederlandse werkvloeren ongepast.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie hiervan vinden. Draag jij bewust gepaste kleding naar je werk? Of vind jij dat korte rokjes gewoon moeten kunnen op de werkvloer? Deel je mening hieronder, op onze Facebookpagina of stuur hem naar [email protected].

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.