Nieuws/Vrouw
1744265780
Vrouw

Martine (41) is langste vrouw van Nederland: Sinds 8 jaar pas vrede met mijn lengte

Vandaag is het dé dag om alle lange mensen in je omgeving te feliciteren. Het is namelijk niet alleen de langste dag van het jaar, maar ook de 'Nationale dag van lange mensen'. VROUW sprak met Martine Balster (41), met haar 2.05 meter de langste vrouw van Nederland.

Martine's lengte kwam niet uit de lucht vallen. "Ik kom uit een nest van lange mensen. Maar waar bij de rest van mijn familie het groeien stopte rond de 1.85 meter, ging het bij mij nog even door."

Gepest

"Als kind vond ik het soms erg lastig zoveel langer te zijn. Het is niet leuk om daarom gepest te worden. Nog steeds krijg ik wel eens vervelende dingen naar mijn hoofd geslingerd. Zo wordt er regelmatig gevraagd of het koud is daarboven, of worden er dingen als 'Hey lange' geroepen."

"Eigenlijk heb ik sinds acht jaar pas echt vrede met mijn lengte. Ik ontmoette toen twee dames uit Amerika die nog langer zijn dan ik. Daarvóór dacht ik eigenlijk altijd dat ik de langste was. Na die ontmoeting voelde ik mij ineens niet meer het ultieme buitenbeentje."

Aanpassingen

Zelf heeft Martine, die taxichauffeur is, niet veel last van haar lengte. "Voor mijn werk haal ik kinderen op in een grote taxi-bus. Dat is ideaal, want daar pas ik makkelijk in! In mijn huis zijn wel enkele aanpassingen gedaan; zo zijn alle tussendeuren zo lang mogelijk gemaakt waardoor ik niet steeds mijn hoofd stoot. Uiteraard heb ik ook een groter bed. Het is wel onhandig wanneer ik op vakantie ga; mijn voeten steken dan vaak buiten het bed."

"Het is soms ook best handig om zo lang te zijn hoor! Ik kan overal bij en heb tijdens het zemen van de ramen bijvoorbeeld nooit een ladder nodig. Daarnaast kan mijn man, die zelfs maar 1.85 meter is, mij altijd snel terugvinden als hij mij even kwijt is. Ik steek immers bijna overal bovenuit." Aan andere lange mensen wil Martine vooral meegeven dat zij zichzelf moeten accepteren. "Uiteindelijk verander je er toch niets aan. Kleine vrouwen kunnen hakken dragen om langer te lijken, maar minder lang lijken is een stuk moeilijker. Ik heb besloten maar gewoon trots te zijn op mijn lengte."

JIJ OP VROUW.NL

Val jij, net als Martine, ook op? En wil je dat met ons delen?

LAAT DAN HIER JOUW GEGEVENS EN VERHAAL ACHTER

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.