Vrouw/In het nieuws
1745798192
In het nieuws

In het nieuws

Laila (38) doet mee aan de ramadan: Ik sport gewoon 3 keer per week

De ramadan begint deze week. Ook business developer Laila Maatoughe (38) doet mee. Tussen zonsopgang en zonsondergang mag ze niet eten of drinken. Ondertussen werkt ze tijdens de vastenmaand fulltime door, sport ze drie keer per week en heeft ze als moeder van een zoon van 6 jaar ook de nodige zorgtaken.

Heel zwaar vindt ze het niet: „Het is nog tot 12 mei. Je kunt veel bereiken als je jezelf er op instelt. Het heeft te maken met je mindset.”

Water

De vraag of vooral het sporten op een lege maag haar niet zwaar valt, lacht ze weg: „Ik plan het allemaal net even anders. Normaal drink ik een halve liter water tijdens het sporten, dat kan nu niet. Dus nu sport ik laat op de avond, tussen half 9 en half 10. Dan kan ik daarna om 10 uur eten en drinken.”

Laila ziet een voordeel aan de vastentijd: „Ik probeer al maanden 2 of 3 kilo eraf te krijgen. Met de ramadan lukt dat nu makkelijk. Al ben je in de avond wel geneigd zoetigheid te eten, maar dat doe ik dan niet. Ik eet gewoon.”

Bewustwording

Laila doet vooral aan de ramadan voor het bewustwordingsproces: „Tijdens de ramadan zijn mijn gedachten bij de mensen die geen geld hebben om te eten. Wij kunnen dat wel, al is het nu pas ’s avonds.”

„En ik verdiep me in goede doelen als Artsen zonder grenzen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen op het gebied van mensen die het minder hebben. Ik praat daar ook met mijn zoontje over.” Het enige wat ze echt mist, is haar kopje koffie. „In de ochtend! Dat is echt moeilijk opstarten zonder.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.