Nieuws/Vrouw
1747579870
Vrouw

Een klassieker: bananabread met pecannoten

Dit is zo’n cake waar ontelbaar veel versies van bestaan. Wat mij betreft is de klassieke variant nog altijd de lekkerste, dus dat recept krijg je vandaag dan ook van mij!

Ingrediënten

Voor één cake

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 125 g zachte boter
  • 15 0g suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl bakingsoda
  • 1 tl kaneel
  • 100 g pecannoten, gehakt
  • Cakeblik, ingevet of voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 150C

Bereidingswijze

  1. Mix met een handmixer de boter en suiker tot alle suiker goed is opgenomen. Doe dan één voor één de eieren erbij terwijl je blijft mixen. Schraap goed de zijkanten erbij. Tot slot het vanille-extract en de geprakte bananen er met een spatel doorheen mengen.
  2. In een kom meng je vervolgens de bloem, bakpoeder, bakingsoda en kaneel door elkaar. Doe daar het bovenstaande mengsel bij. Alleen even goed doorroeren, niet te lang mixen. Als laatste de noten erdoorheen mengen.
  3. Giet het beslag in het cakeblik en bak 45-50 minuten in een voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je of de cake gaar is. Komt die er nog niet schoon uit, dan de cake nog iets langer laten staan.
  4. Laat de cake even in het blik afkoelen, voordat je ‘m op een rooster helemaal laat afkoelen en vers serveert.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.