Nieuws/Vrouw
1748081345
Vrouw

Oog in oog met de door jezelf samengestelde mascara

Elke week neemt VROUW de proef op de som. Proefkonijnen Enith Oostlander en Jiska Fischer delen hun ervaringen: van nepnagels tot plak-beha's. Deze week test beautyjournalist Enith Oostlander een zelf samengestelde mascara van Friday.

Wat

Een door jezelf samengestelde mascara via de website van Friday.

Friday

Friday

Prijs:

€ 10,50 (inclusief bezorging).

Belofte:

Omdat de één meer krul wil en de ander meer lengte... Bij Friday hoef je niet eindeloos te zoeken naar een geschikte mascara; kies gewoon online je favoriete formule uit en zoek daarbij je ideale borsteltje. Makkelijk toch? Hoef je lekker de deur niet uit.

Mascara

Je kunt kiezen uit 6 mascaraformules: Volume, Extreme Volume, Curling, Length & Define, All-in-One en Waterproof. In de mascaraflacon zit standaard een borsteltje. Maar wil je liever een andere, selecteer dan je favoriete borsteltje uit de 8 verschillende vormen. Friday zorgt dat het door jou gekozen borsteltje bij je bestelde mascara komt. Tussentijds wisselen is ook geen enkel probleem.

Als laatste stap kies je de frequentie waarin je een nieuwe mascara wilt ontvangen. Dat kan na een maand, na twee maanden of na drie maanden. En is je mascara eerder of later leeg dan verwacht? Dan kun je de frequentie aanpassen of een pauze inlassen. Je betaalt namelijk per keer en niet vooraf. Eerlijk? Ik ben geneigd om onder het gras naar een addertje te zoeken...

Werkt het?

Ik heb van mezelf aardig wat wimpers, maar ben altijd bezig om ze mooi gedefinieerd te krijgen. Na ieder laagje moét ik er altijd even met een wenkbrauwborsteltje langs om ze mooi los te krijgen. Ik kies bij Friday daarom voor Love me now; een Length & Define Mascara.

Het bijbehorende kunststof borsteltje (nummer 4) heeft een bolle kant voor volume, en een platte kant voor lengte en definitie. Maar ik houd niet van plastic borsteltjes! Dus kies ik voor borstel 1, een dikke bullitvormige borstel met fijne haartjes die lekker veel mascara opneemt. Jaaa, dit is meer mijn ding!

Bestelproces

Het bestelproces verloopt uitermate soepel. Het is overzichtelijk, duidelijk en het werkt gewoon. In de zwarte envelop die ik al snel ontvang zit een mooi doosje met een spiegeltje, mijn bestelde mascara en een magneetje met een beautyslogan. Leuk voor op de koelkast.

Maar echt blij word ik bij het zien van de borstel. Het neemt lekker veel mascara op en geeft dat bij iedere wimper tevens goed af. Ik heb lange, zwart omhulde wimpers die tegen de bovenkant van mijn bovenste ooglid aantikken. Ze vallen lekker op. Separeren hoef ik nauwelijks. Ik ben heel tevreden.

Feedback

Er is alleen een dingetje: de mascara droogt niet snel. Dus wanneer ik moet niezen of even met mijn ogen knipper zit mijn hele oogcontour onder de zwarte stipjes. Ook voor het aanbrengen van een tweede laagje mascara moet ik net even langer wachten dan ik gewend ben.

Eco-friendly

Een fijne bijkomstigheid is dat Friday eco-friendly is. Het doosje waarin de mascara wordt geleverd kun je hergebruiken als make-up of sieradendoosje en de flacons zijn recyclebaar. Wil je een bijdrage leveren aan minder plastic afval? Stuur je lege mascara dan terug naar Friday, zodat er weer een nieuw product van kan worden gemaakt.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.