Nieuws/Vrouw
1749473728
Vrouw

Thalita: Ik koop het liefst zoveel mogelijk tweedehands

Thalita van Ogtrop

Thalita van Ogtrop

Thalita van Ogtrop (32) is getrouwd met Adam, moeder van een dochtertje (1) en eigenaar van The Next Closet, een marktplaats voor tweedehands merkkleding. Per maand geeft ze minstens 500 euro uit. Haar favoriete merken? Kenzo, Acne, Prada, Isabel Marant, Stella McCartney en duurzame merken als Reformation en Everlane.

Thalita van Ogtrop

Thalita van Ogtrop

"Vroeger was ik helemaal niet met mode bezig. Ik zag er wel leuk uit, had altijd iets gek of stoers aan. Maar heel strakke kleding of hoge hakjes waren aan mij niet besteed. Toen ik stage ging lopen bij de marketingafdeling van Gucci in Milaan, kwam ik nog gewoon aan met natte haren van de douche. Dat kon echt niet, merkte ik al snel. Er was daar niet één vrouw die niet met geföhnd haar binnenkwam, hoe vroeg het ook was."

In waarde gestegen

"In die tijd kreeg ik vriendinnen die stylist waren en zij zagen me als een soort levende pop die ze een make-over konden geven. Ik ben nooit een echt modemeisje geworden, maar heb inmiddels wel een liefde voor designerpieces. Ik zie ze als collector’s items en als investering. Naar sommige dingen ga ik echt op jacht. Zo heb ik de Céline trio bag - die was duur, maar is inmiddels in waarde gestegen.

Ook voor mijn dochtertje shop ik designerstukken. Ze heeft een Kenzo-sneeuwpakje en een Stella McCartney-spijkerbroekje. Mijn man vindt het helemaal geweldig, hij is misschien nog wel een grotere merkengek dan ik. H&M komt er bij ons niet in.

Zoveel mogelijk tweedehands

"Ik ben principieel tegen fast fashion, daarom ben ik ook mijn bedrijf begonnen. Voorheen had ik een campagnebureau voor duurzaamheidsthema’s en via dat werk, kwam ik erachter dat kleding - na olie - de meest vervuilende industrie ter wereld is. Ik wilde het laagdrempelig maken voor mensen om te kunnen investeren in echt mooie spullen, en die spullen vervolgens ook meerdere levens te gunnen."

"Zelf koop ik weleens iets nieuws, maar liever zoveel mogelijk tweedehands. Als ik het per jaar bekijk, geef ik maandelijks gemiddeld zo’n 500 euro uit aan kleding en accessoires. Maar vaak koop ik eens in de paar maanden een heleboel voor het nieuwe seizoen, dus dan merk ik het niet zo."

"Als mensen hun kleding of accessoires bij ons aanbieden, heb ik natuurlijk eerste keus. Sommige dingen belanden dus nooit op de site. En soms koop ik via mijn eigen site van de verkopers. Je moet je eigen site natuurlijk wel blijven testen. We zijn niet voor niets vijf keer zo groot geworden ten opzichte van vorig jaar, haha!"

Tekst: Vivienne Groenewoud

Lees in VROUW magazine ook het verhaal van Anita: "Mensen vragen vaak 'Ga je naar een feestje?' Maar zo loop ik er eigenlijk altijd bij."

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.