Nieuws/Vrouw
1753231228
Vrouw

Op nummer 2 van onze 'Best gelezen 2018': Zó viel Trijntje 24 kilo af

Het nieuwe jaar gaat bijna van start en om terug te blikken op 2018, plaatsen wij de top vijf best gelezen artikelen van het afgelopen jaar op VROUW.nl. En op 2 staat...

Wie wil er niet zoveel afvallen als Trijntje Oosterhuis (-24 kilo) of Angela Groothuizen (met 62 kilo op streefgewicht). De dames togen naar de kliniek van Claudia van der Lugt, die de methode Alizonne ontwikkelde om vet te verliezen. VROUW.nl legde haar een aantal kritische vragen voor.

Hoe werkt deze methode?

“Onze behandeling is een combinatie van een dieet met voedingssupplementen en behandelingen die de onderhuidse vetophopingen leegmaken en de huid verstrakken. Hiervoor gebruiken we ultrasound, waarbij laag frequente geluidstrillingen het opgeslagen vet uit de onderhuids liggende vetcellen verwijderen, radiofrequentie die door verhitting vetcellen leegmaken en magnetische pulsen die groeifactoren vrijmaken.

Belangrijk is dat deze vetten níet zomaar het lichaam verlaten, maar als brandstof verbruikt moeten worden. Daarom is de combinatie met het dieet een must. Er wordt ook een Total Body-bindweefselmassage toegepast ter stimulering van vloeistof- en vettenafvoer via het lymfatisch systeem en om de huid te laten krimpen.

Deze techniek is niet alleen een huid-bindweefselmassage, maar heeft een laser en LED-licht in de behandelkop, die zorgt voor een extra verbruik van de inhoud van vetcellen. Sinds kort is in de wetenschappelijke literatuur beschreven dat via een nieuw ontdekt bindweefselsysteem – het ‘micro-alveolaire systeem’, in lekentaal nog steeds het bindweefsel – er veel groeifactoren voor collageenvorming vrijgemaakt worden.”

Moet je een dikke portemonnee meebrengen als je op deze manier wilt afvallen?

“Dat valt wel mee. We krijgen hier ook mensen die achter de kassa zitten, vrachtwagenchauffeurs en magazijnbediendes. Het is echt niet zo dat, omdat Angela Groothuizen en Trijntje Oosterhuis goed resultaat hebben geboekt, dit enkel voor de happy few is weggelegd. Maar natuurlijk hebben Trijntje en Angela een enorme exposure en denkt men dat dit duur is omdat aan bekende mensen het beeld van ‘rijk zijn’ is gekoppeld.

Het ligt er wel aan hoeveel je af wil vallen. We gaan uit van een vooronderzoek en een wekelijkse behandeling. Als je 20 kilo af wil vallen kun je in zes weken klaar zijn, afhankelijk van waar je die vetten gestapeld hebt. In je buikholte rondom de organen? De welbekende gevaarlijke vetstapeling? Dat is snel aan te varen.

Maar veelal gaat het om onderhuidse vetstapelingen, die niet op een dieet reageren en meer contourbehandelingen vragen. Dan duurt het iets langer. Een in je behandelplan opgenomen contourbehandeling kost ongeveer tussen de 140 en 165 euro.”

Het dieet is in de eerste fase heel streng zonder koolhydraten. Zeg, zo kan ik het ook!

“Het gaat niet alleen om afvallen, of wat je op de weegschaal ziet. Als je afvalt, wil je niet dat je spieren worden“afgeknabbeld”, of dat je alleen water verliest. Daarom meten we elke maand het basaal metabolisme en de samenstelling van het lichaam.

Daarnaast zit er vetweefsel onder de huid, op de buik en de heupen bijvoorbeeld, dat raak je niet zomaar kwijt met een dieet, blijkt ook uit onderzoek. Die vetophopingen moeten als het ware ‘lek’ worden geprikt. Dat maken we vrij met de ultrasound of radiofrequentie-behandeling.”

Waarom niet een uurtje trillen op een trilplaat op de sportschool? Veel goedkoper!

“Dat is een heel ander trillingsproces dan een specifieke ultrasound of radiofrequentie, die door de warmte de vetcel als het ware in beweging zet en in elkaar duwt. De daardoor ontstane gasbelletjes zorgen dat de wand gaat lekken en dat het vet uit de cel komt. Daarna kan het afgevoerd worden.”

Dan ben je op je streefgewicht. Mag je dan nooit meer een taartje?

“We houden vervolgafspraken, een keer per maand of een keer per drie maanden. In principe kun je dan ook normaal eten. Elke dag de fitnesszaal in hoeft niet, maar we raden wel aan om drie keer per week minimaal drie kwartier flink te wandelen. Uiteindelijk mag je als je gestabiliseerd bent ook wel weer eens een taartje en een glaasje wijn.”

Jij op VROUW

Heb jij een bijzonder verhaal en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.