Vrouw/Seks & Relaties
1760598850
Seks & Relaties

Yvanka’s man houdt er andere vrouwen op na en zij gunt hem dat

In de rubriek ‘Tussen de lakens’ vertellen vrouwen over hun seksleven. Philip, de man van Yvanka (41), is een echte womanizer. Aan één vrouw heeft hij niet genoeg. Yvanka weet dat en heeft zich erbij neergelegd. Ze gunt het hem!

Charisma

“Ik ken Philip nu twaalf jaar. Hij is zo’n man naar wie iedereen kijkt als hij ergens binnen komt lopen. Hij is mooi en heeft vooral een enorm charisma. Je wil gewoon met hem praten, bij hem zijn.

Ik had dat in elk geval wel, toen ik hem – op een bruiloft nota bene – tegenkwam. We raakten met elkaar aan de praat en die nacht ben ik met hem meegegaan. We hadden het fantastisch samen in de tijd die volgde, alleen was er één ding waar ik het moeilijk mee had: Philip liet mij al heel snel doorschemeren dat hij niet monogaam was.”

Verliefd

“Ik snapte het niet. Hij zei toch dat hij zoveel van me hield? Maar niet genoeg dus om alleen voor mij te kiezen, was mijn conclusie. Dat was niet zo, legde hij uit. Hij was stapelgek op mij en wilde me ook nooit meer kwijt.

Hij hield alleen te veel van vrouwen en seks en kon daardoor niet garanderen dat ik voor de rest van zijn leven de enige zou zijn. Ik ging er vanuit dat het wel los zou lopen. Ik was zo verliefd, dat ik er niet te lang bij stil wilde staan.”

Geen liefde

“We waren een half jaar bij elkaar, toen Philip vertelde dat hij de avond ervoor, tijdens het stappen met vrienden, seks had gehad met een andere vrouw. Ik explodeerde, ik heb vreselijk gehuild.

Philip bleef heel rustig en troostte me. Het was seks, geen liefde, drukte hij me op het hart. En hier had hij mij toch voor gewaarschuwd? Toen de eerste schrik eraf was, begonnen we erover te praten. Echt te praten. Als ik niet met deze kant van Philip om zou kunnen gaan, zou een relatie geen stand houden. Het was kiezen of delen.”

Nummer één

“Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en durf ik zonder twijfel te stellen dat ik er heel goed mee kan leven. Ik sta op nummer één bij Philip, nog steeds. Hij is heel eerlijk over zijn uitstapjes en die maakt hij niet op heel regelmatige basis.

Als het drie keer per jaar gebeurt, is het veel. Vaak is hij in de periode na de seks met een andere vrouw echt een beest in bed. Het lijkt iets in hem los te maken, waar ik stiekem heel erg van geniet.”

Bang

“Ik mag uiteraard zelf ook seks hebben met anderen als ik dat wil, maar ik voel die behoefte niet zo. Ik ben ook veel te bang dat ik verliefd zou worden en daarmee mijn huwelijk op het spel zet. Ik kan liefde en seks niet zo goed scheiden als Philip dat kan.

Soms wil ik alles weten van zijn uitspattingen en dan word ik opgewonden van zijn verhalen. Maar soms ben ik er echt niet voor in de stemming en wil ik er niets over horen.”

Geen bekenden

“Niet iedereen begrijpt dit en dat snap ik ook. Ik heb er zelf in het begin ook best moeite mee gehad. Maar ik weet zeker dat dit dé manier is om onze relatie gezond te houden.

We hebben wel afspraken. Philip moet eerlijk zijn en het altijd veilig doen. En ik wil niet dat hij het met iemand doet die ik ook ken. Dus geen collega’s en geen kennissen. Ik weet zeker dat hij zich daar aan houdt.”

Relatiebreuk

“Als ik om me heen kijk, zie ik bij veel stellen iemand vreemdgaan, wat vrijwel altijd leidt tot een relatiebreuk en veel verdriet. Wij zijn het bewijs dat dit helemaal niet nodig is, als je maar open naar elkaar bent.

Ik gun Philip de wereld, dus waarom dit niet? Als je mij twaalf jaar geleden had gezegd dat ik er zo over zou praten, had ik dat nooit geloofd.”

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de lakens-verhaal’ vertellen?

Dat kan hier.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.