Vrouw/Praat Mee
1763005227
Praat Mee

Lepeltje lepeltje liggen, motor rijden... Wat maakt jou gelukkig?

De Verenigde Naties presenteerden vandaag het World Happiness Report 2019, waarin landen gerangschikt worden naar hoe gelukkig hun inwoners zijn. Nederland is gestegen op de ranglijst en staat nu - van de 156 - op plaats 5. Finland staat bovenaan. Wij vroegen ons af: 'Wat maakt jou gelukkig?'

Bij de beoordeling werd gekeken naar het inkomen, de levensverwachting en de vrijheid van het land. De andere landen in de topvier zijn Noorwegen, Denemarken en IJsland. Zuid-Soedan staat op (de laatste) plaats 156. Ook landen in oorlogsgebieden, zoals Syrië, Yemen en Afghanistan, bungelen onderaan de lijst.

Lepeltje lepeltje

Geluk is persoonlijk en afhankelijk van (veel) andere dingen. Denk aan gezondheid, liefde en succes. Maar geluk kan ook in kleine dingen zitten. Voor VROUW-collega Mariëlle is het horen ruisen van de zee een ultiem geluksmomentje: "Ik ben echt een waterrat.

Vroeger was ik op vakanties de zee niet uit te slaan. Ik ben geboren in Zeeland en probeer als ik mijn familie daar bezoek altijd even naar het strand te gaan. Ogen dicht, diep in en uit ademen om de zeelucht op te snuiven en stilletjes luisteren naar de golven in de branding. Als het zonnetje dan ook nog eens schijnt, voel ik mij enorm gelukkig."

VROUW-eindredacteur Mariët op haar beurt ervaart bijvoorbeeld een geluksmomentje als ze lepeltje lepeltje ligt met haar dochter of de pont op het nippertje haalt. En VROUW-collega Marjolein haalde recent haar motorrijbewijs en is het allergelukkigst op haar motor: "Als ik door een uitgestrekt gebied rijd en ik ben de enige op de weg dan heb ik echt een geluksmomentje. Prachtig uitzicht met zonneschijn en dan net iets te hard rijden."

Praat mee

Wat zijn jouw geluksmomenten? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.