Vrouw/Praat Mee
1763599638
Praat Mee

0.0 bier voor 7-jarigen... Hoe kom je erop?!

Sommigen zien 0.0 bier voor kinderen als een manier om hen op een verstandige manier kennis te laten maken met alcohol. Maar op welke leeftijd start je daar dan mee?

Naar aanleiding van een bericht op Twitter kwam een discussie op gang over het schenken van 0.0 bier aan kinderen.

Radlers voor 6-jarige

'Ouders even een vraag. Niet-ouders met een mening mogen ook reageren. Vandaag op terras twee gezinnen incl. kinderen. De ouders buiten bestelden voor kinderen binnen Radlers 0.0. Ik kom binnen en de kinderen waarvoor het bestemd was waren hooguit 6/7 jaar oud. Not done of wel?'

In een andere tweet zegt Diana dat ze als kind ook Shandy (frisdrank met een vleugje bier) kreeg, maar dat ze toen wel 12/13 jaar was.

Veel twitteraars reageren net als Diana verbaasd op het feit dat de kinderen zo jong al in aanraking komen met 'bier', ook al is de drank 0.0. Zo zegt Jacqueline: 'Zeker niet op die leeftijd, hoe kom je erop!' Anderen zeggen dat Radler net limonade is en zien er geen kwaad in.

Alcoholvrij

Eerder schreef VROUW-collega Daphne over kinderen die alcoholvrij bier drinken. Een lezer met de gebruikersnaam vrouwnl599 reageerde: ''De firma betutteling weer in de bocht. In plaats van alles maar te verbieden kun je je kinderen beter leren om er verstandig mee om te gaan.''

Een lezeres met de gebruikersnaam zwolleduiven671 schrijft: ''Ik neem zelf graag bij de nasi en bami en bij warm weer een lekker koud alcoholvrij biertje. Ik hou niet van bier met alcohol, dat vind ik te bitter en het slaat ook gauw naar mijn hoofd, wat ik een naar gevoel vind. Mijn jongste dochter vindt alcoholvrij bier ook erg lekker en krijgt altijd een glaasje mee als we nasi eten al sinds ze een peuter is. Alcoholvrij bier is sowieso minder ongezond dan frisdrank en bevat beduidend minder suikers dan frisdrank en bevat bovendien belangrijke mineralen. Het schijnt zelfs een prima sportdrank te zijn. Ze weet heus wel het verschil tussen alcoholvrij bier en bier met alcohol. Ik ga mijn kinderen toch ook niet verbieden cake te eten omdat er ook spacecake bestaat met drugs er in?"

De beladenheid rondom alcohol, maakt het volgens zwolleduiven671 juist aantrekkelijk voor jongeren. ''Laatst heeft ze een klein nipje bier met alcohol geproefd en dat vond ze ontzettend smerig. Ook heeft ze weleens een minidrupje van mijn wijn geproefd en dat vindt ze ook ontzettend vies. Als je nooit bier met alcohol drinkt proef je echt onmiddellijk het verschil. Ik vind de afkeurende blikken in een restaurant minder leuk.''

Praat mee

Vanaf welke leeftijd vind jij dat kinderen kennis mogen maken met 0.0 of alcoholvrij/malt (tot 0,1% alcohol, red.)? Vind jij dat juist een handige manier om kinderen in aanraking te laten komen met alcohol? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.