Nieuws/Vrouw
1764338223
Vrouw

Wie zoet is... Mariska maakt Sintsnoepgoed

Met pakjesavond in zicht wordt het Sinterklaas soms een beetje teveel. Gelukkig heeft hij in Nederland flink wat handen om hem te helpen met zijn kostuum, paard en natuurlijk de lekkernijen. Deze vrouwen doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de verjaardag van de Sint zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Sinterklaasavond zonder banketstaaf, borstplaat en/of marsepein is natuurlijk niet echt een Heerlijk Avondje. Gelukkig is daar Mariska de Kuiper (32). Zij en haar broer Ronald namen vijf jaar terug van hun ouders banketbakkerij en chocolaterie Blommestein over en maken nu heerlijk Sintsnoepgoed.

Marsepein

"Ik weet nog dat mijn vader altijd vol trots vertelde dat de Sint bij hem in de bakkerij was geweest om chocoladeletters te kopen en dat mijn broer en ik hem dan vol verwondering aankeken. We vonden het toch wel heel speciaal dat de Sint voor ónze bakkerij had gekozen.

Mijn dochtertje (4) is volledig in de ban van Sinterklaas. Toen ik haar een paar dagen terug vertelde dat de beste man in de zaak was geweest om chocoladeletters te kopen, keek ze me met grote ogen aan. 'Heeft 'ie mijn letter meegenomen, mama?!'

Pakjesavond

Banketstaven, chocoladeletters, speculaas, pietentaarten, marsepein... Noem het op en wij hebben het. Rondom Sinterklaas is de sfeer in de bakkerij geweldig. Iedereen is blij en de etalages zien er prachtig uit. Alles is gewoon net een beetje leuker.

Wat bijzonder is, is dat wij naast het zoete Sintassortiment ook saucijzenstaven en -letters hebben, gevuld met saucijs in plaats van met amandelspijs. Want veel mensen vieren pakjesavond wat later op de avond en dan is iets hartigs juist wel lekker.

Letter

Maar mijn favoriet is de roomchocoladeletter. Normale chocoladeletters worden zo in een mal gegoten, maar deze wordt eerst gemengd met roomboter en vervolgens met een spuitzak in de vorm van een letter gespoten. De chocolade is heerlijk zacht en smelt in je mond. Ja... die kan ik iedere dag wel eten!"

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.