Vrouw/Praat Mee
1768570872
Praat Mee

Praat mee

Is de seksuele voorlichting nog bevredigend genoeg?

Bananen met condooms tijdens de seksuele voorlichting zijn al lang niet meer genoeg, blijkt uit onderzoek van Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit. Jongeren willen dat tijdens deze lessen álle kanten van seks besproken worden.

Omslachtig

Wat mij is bijgebleven van de seksuele voorlichting op school is niet meer dan het rooskleurige bloemetjes en bijtjes verhaal. Mijn lerares vertelde omslachtig over hoe seks tussen een man en vrouw in zijn werk gaat en liet vervolgens snel een filmpje zien. Dat was het dan, voorlichting voorbij. Ik leerde niks over onderwerpen als het vrouwelijk orgasme, wensen en grenzen, plezier in seks, verwachtingen...

Positieve kant

Jongeren willen nu dat er in de lessen wordt gesproken over seksuele diversiteit en identiteit, grensoverschrijdend gedrag, sexting en onrealistische verwachtingen ’mede mogelijk gemaakt’ door porno. Zodat er openlijker gesproken kan worden over homoseksualiteit, genderdiversiteit en het met elkaar omgaan als liefdespartner. Daarnaast vinden jongeren het belangrijk dat er veel meer aandacht wordt gegeven aan de positieve kant van seks.

Praat mee

Hoe sta jij hierin als ouder? Vind jij het belangrijk dat jouw kind een bredere seksuele vorming krijgt? Moet de seksuele voorlichting inderdaad op de schop? Praat mee via onze Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.