Vrouw/Marjolein kookt over
1768797891
Marjolein kookt over

Recept: Maak ook deze heerlijke vanilletulp

Culi-expert Marjolein: „Met Moederdag krijg je cadeautjes. Wat mij betreft ook als je geen moeder bent. Daarom geef ik vandaag van alles weg. Op Facebook/marjoleinkooktover kunt je vertellen wat je wilt winnen en waarom. Maar als je niets wint, niet getreurd. Dan kan je thuis deze heerlijke vanilletulp maken uit Het grote ijsboek.”

~ 60 g boter

~ 60 g poedersuiker

~ 50 g bloem

~ 20 g custard

~ 60 g eiwitten

~ ijs of vers fruit (of beide) om de tulp mee te vullen

Laat de boter zacht worden op kamer-temperatuur. Roer de zachte boter met de poedersuiker glad. Meng de bloem met de puddingpoeder en zeef het. Roer alles met de eiwitten tot je een glad beslag krijgt. Zet alvast enkele glazen omgekeerd klaar. Strijk het beslag in cirkels met een dia-meter van ongeveer 12 cm op bakpapier. Bak enkele minuten af op graden tot de rand goudbruin is. Leg onmiddellijk de gebakken koekjes op de glazen en druk deze voorzichtig aan, zodat een tulp ontstaat. De vanilletulp kan na afkoeling gebruikt worden om te vullen met ijs, sorbet of fruit.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.