Vrouw/Culinair
1772729226
Culinair

VROUW magazine

Recept: Torta de Santiago, amandeltaart met limoncello

Torta de Santiago!

Torta de Santiago!

Culi-expert Marjolein: „Iedereen is natuurlijk al helemaal in de sinterklaasstemming. Maar gisteren was mijn jongste zoon Valentijn jarig. In ons gezin is het op 4 december dan ook Valentijnsdag. En vandaag trekken we natuurlijk alsnog de pepernoten en banketletters uit de kast. En maken we torta de Santiago.”

Torta de Santiago!

Torta de Santiago!

Benodigdheden amandeltaart

  • 5 eieren
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 biologische citroen
  • 25 ml limoncello
  • 250 g amandelbloem
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ongezouten roomboter, om in te vetten
  • 50 g poedersuiker

Bereidingswijze amandeltaart

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de eieren met de kristalsuiker in een kom en klop 2 minuten tot de kleur van de eidooiers wat verbleekt.

Stap 2

Was de citroen goed schoon en rasp het gele gedeelte, de zeste, van de schil. Voeg de rasp en de limoncello toe aan de eieren. Doe de amandelbloem en het kaneelpoeder erbij en meng alles goed totdat je een glad beslag hebt.

Stap 3

Vet de taartvorm in met boter en doe daarna het beslag in de vorm. Plaats de taart 30 minuten in het midden van de oven. Haal na 30 minuten de taart uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en plaats vervolgens nog 10 minuten afgedekt terug in de oven. Controleer of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken.

Stap 4

Laat de taart 15 minuten op een rooster afkoelen. Bestrooi met poedersuiker. Als je dit op traditionele wijze wil doen, dan kan je van papier een cruz de Santiago uit papier knippen en die in het midden leggen voordat je de suiker aanbrengt.

Als dit naar meer smaakt...

Ben je gek op amandel? Maak dan eens deze amandel-citroencake met frambozenjam! Of wil je kleinere taartjes maken? Probeer deze mini bakewell tarts.

Dit artikel staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.